Fırıldak Özgür Özel yine yakalandı! Her fırsatta daha önce savunduğu listeler üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'na sallıyor: CHP'nin hakkı ittifak ortaklarına geçti

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan yenilginin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Özgür Özel, her fırsatta koalisyonun küçük ortaklarına verilen vekillikler üzerinden CHP Lideri'ne saldırıyor. Seçim sürecinde savunduğu ittifak sistemini ve CHP'nin küçük ortaklara vekil kaptırmasını eleştirerek ikiyüzlü siyaset yürüten Özel, "CHP’nin hakkı ittifak ortaklarına geçti. Burada ittifak ortaklarını suçlayacak bir şey yok. Milletvekili paylaşımında, masada CHP'nin haklarını ittifak ortaklarına kaptıranların büyük eksikliği var" dedi.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 11:33 Güncelleme 28 Eylül 2023, 11:36
Fırıldak Özgür Özel yine yakalandı! Her fırsatta daha önce savunduğu listeler üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’na sallıyor: CHP’nin hakkı ittifak ortaklarına geçti

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 8'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarihi bir hezimet yaşadı. Yenilgi koleksiyonuna bir yenisini daha ekleyen Kemal Kılıçdaroğlu, 'buradayım' diyerek istifa etmeyeceğini açık açık dile getirirken Ekrem İmamoğlu 'değişim' çıkışıyla genel başkanlık koltuğuna göz dikti.

Kılıçdaroğlu aleyhine Zoom cuntasını toplayan İmamoğlu, daha sonra rotayı yeniden İstanbul'a çevirdi.

İmamoğlu'nun bu kararının ardından Özgür Özel'den adaylık çıkışı geldi. Özel'e ilk destek Ekrem İmamoğlu'ndan gelince takvim.com.tr ortak hamlelere dikkat çekerek 'Tavşan aday' formülünü gündeme getirdi.

Adaylığını açıkladıktan sonra hemen hemen her gün bir başka yayın organına konuşan Özgür Özel, daha önce savunduğu politikaları tek tek eleştirmeye başladı.

Özellikle koalisyonun küçük ortaklarına verilen vekillikleri seçim öncesinde 'sonuna kadar kefiliz' diyerek savunan Özel, yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun en çok eleştirildiği konu olan 39 vekilden vurmaya çalıştı.

İKİYÜZLÜLÜK DİZ BOYU
Dün BirGün gazetesine konuşan Özel, bugün Cumhuriyet gazetesine demeç verdi ve açıklamaları yine kendi ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi.

İşte Özgür Özel'in 39 vekil hakkında Cumhuriyet gazetesine açıklamaları:

'CHP'NİN HAKKI İTTİFAK ORTAKLARINA GEÇTİ'

39 milletvekili meselesinde bir yıldır ölçme değerlendirme diyen, bir yıldır iç hukuk yazalım diyen, bir yıldır biz 2300 madde mütabakat metni yazdık ama milletvekili listelerini nasıl yazacağımıza ilişkin mutabakatımız nedir diye sorup cevap alamayan Özgür Özel'den bahsediyoruz. Ve ben, 'Bir ittifak varsa iç hukuku yazılmalı. Bu iç hukukun en önemli maddesi ölçme değerlendirme olmalı. Seçim kararı alındıktan sonra örneğin üç büyük şirketin toplam yaptığı altı araştırmanın aritmetik ortalaması, seçim sonucu kabul edilip paylaşılmalı. Kimsenin hakkı kimseye geçmemeli' dedik. CHP'nin hakkı ittifak ortaklarına geçti. Burada ittifak ortaklarını suçlayacak bir şey yok. Milletvekili paylaşımında, masada CHP'nin haklarını ittifak ortaklarına kaptıranların büyük eksikliği var.

4 AY ÖNCE BÖYLE SAVUNUYORDU: SONUNA KADAR KEFİLİZ
Özgür Özel'in 7 Mayıs'ta yaptığı açıklamada ise "0.7 adama 10 vekil kaptırılan" söz konusu listeleri savunduğu biliniyor.

Özel'in Malatya'daki Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada "Bizim listemizde hesabını veremeyeceğimiz kimse yok. 600'üne de sonuna kadar kefiliz" dediği görüldü.

"KILIÇDAROĞLU'NUN İSTİFASINI İSTEYEN YOK" DA DİYORDU
Özgür Özel, seçimlerden sonra yaptığı açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir hatası olmadığını, tam tersi gerek parti içinden gerekse CHP seçmeninden Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür mesajı geldiğini söylemişti.

"KILIÇDAROĞLU İSTİFA DİYENLER AK PARTİ TROLÜDÜR"
Hatta bu da yetmezmiş gibi Özgür Özel, 5 Haziran 2023 tarihinde FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına katılmış, parti içinde istifa çağrısı olmadığını, sosyal medyada yapılan istifa çağrılarının ise AK Parti trolleri veya Cumhur İttifakı sempatizanları tarafından yapıldığını söylemişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN