Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığı açıklayan Özgür Özel'in Kılıçdaroğlu'nun istifası hakkındaki o sözleri yeniden gündem oldu

Son dakika haberleri... Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığını açıklayan CHP'li Özgür Özel'in 5 Haziran 2023 tarihinde FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programında parti içinde istifa çağrısı olmadığı, sosyal medyada yapılan istifa çağrılarının ise AK Parti trolleri veya Cumhur İttifakı sempatizanları tarafından yapıldığına dair sözleri yeniden gündem oldu. Yılmaz Özdil, “Kılıçdaroğlu istifa etsin diyenlerin altını kazıyın ya AK Partili ya Cumhur İttifakı trolü çıkar” diyen Özgür Özel, sözünün eri bir aday galiba” ifadelerini kullanırken birçok sosyal medya kullanıcısı söz konusu videoyu paylaşarak "CHP'de her şey olunur ama rezil olunmaz" yorumunda bulundu.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 17:00 Güncelleme 15 Eylül 2023, 17:16
Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı adaylığı açıklayan Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu’nun istifası hakkındaki o sözleri yeniden gündem oldu

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan tarihi yenilgi sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi'nde yerel seçimlere giderayak 'iç savaş' patlak verdi.

"Ekrem İmamoğlu ile ortak hayalim var, uyumlu çalışırız" diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi" başlıklı bir tutum belgesi yayınlayarak adaylığını ilan etti.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI
Özel, açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarını üzerine almadığını ifade ederek, "Alınan sonuca bahaneler üretti, yenilginin sorumluluğu üstlenmedi. Güven duygusunu yitiren seçmenimiz duygusal kopuşa sürüklendi. Parti yönetimi bu durumu tespit etmek yerin kırılmaya gözden gelmeyi tercih etti. Değişimin yüzyılı yüzyılın değişimi diye yola çıktığımız tutum belgesinde emekçi sorunlarından barınma krizlerine kadar bir dizi başlıkla ülkemizin yarını için yargı bağımsızlığından aktif sosyal politikalarına kadar tarıma dayalı sanayide güvenlik sorununa kadar tutum alıyor. Çözüm önerilerimizi sunuyoruz" dedi.

Ancak yine aynı Özgür Özel, seçimlerden sonra yaptığı açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir hatası olmadığını, tam tersi gerek parti içinden gerekse CHP seçmeninden Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür mesajı geldiğini söylemişti.

"KILIÇDAROĞLU İSTİFA DİYENLER AK PARTİ TROLÜDÜR"
Hatta bu da yetmezmiş gibi Özgür Özel, 5 Haziran 2023 tarihinde FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına katılmış, parti içinde istifa çağrısı olmadığını, sosyal medyada yapılan istifa çağrılarının ise AK Parti trolleri veya Cumhur İttifakı sempatizanları tarafından yapıldığını söylemişti.

Programda Özgür Özel "Sosyal medyada mesela bazı şeyler görüyorsunuz. Kazıyın altını kazıyın altını kazıyınca altında ya mesela seçimden önce hangi mesajı atmış. Mesela bugün umutsuzluk yayan bugün CHP'ini nefretleyen hesabı bir kazıyın 14 Mayıs günü ne mesaj atmış 13 Mayıs günü ne mesaj atmış. Altından göreceksiniz ya bir AK Parti trollü ya bir işte Cumhur İttifakı sempatizanı ya yandaş bir gazetenin bilmem neredeki bir şeyi ya da tamam muhalif görünüşlü ama hep işte Kılıçdaroğlu nefretiyle Millet İttifakı bütünlüğünü ortadan kaldırmaya çalışmış kritik tarihlerde ne yaptıklarına bakın." ifadelerini kullanmıştı.

TARİH BUNU UNUTMAZ
Özgür Özel'in aradan çok geçmeden CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklaması başta muhalif gazeteciler olmak üzere birçok kişinin alay konusu oldu.

Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Sözcü TV'den kovulan Yılmaz Özdil, "Kılıçdaroğlu istifa etsin diyenlerin altını kazıyın ya AK Partili ya Cumhur İttifakı trolü çıkar" diyen Özgür Özel, sözünün eri bir aday galiba" derken birçok isim geçmişteki söz konusu videoyu kullanarak, "Video ne güzel bir alet değil mi?" diye sordu.

İşte sosyal medya kullanıcıların konuyla ilgili paylaşımlarından bazıları: