CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan seçim itirafı: Yönetebileceğimize dair güven veremedik! Yerel seçimlerde yüzde 50'den çok oy...

Son dakika haberleri… Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük hezimet yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu, yenilginin ardından küçük ortaklarına verdiği 39 milletvekili nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Seçim sonrası zoom cuntasında görülen Oğuz Kaan Salıcı, küçük ortaklara vekil verme kararının Kılıçdaroğlu tarafından alındığını söyledi. Salıcı, "Biz seçmene yönetebileceğimize dair güven veremedik" dedi. Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Salıcı İstanbul ve Ankara'da ittifakın anlamlı olabileceğini söylerken "Herhangi bir büyükşehir ve ilde yüzde 50'den çok oy alabileceğimizi görsem "İttifaka ihtiyaç yoktur" derim." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 10:19 Güncelleme 25 Eylül 2023, 10:32
CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’dan seçim itirafı: Yönetebileceğimize dair güven veremedik! Yerel seçimlerde yüzde 50’den çok oy...

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu istifaya yanaşmazken mağlubiyetin faturasını MYK üyeleri ve danışmanlarına kesti.

TAVŞAN ADAY DEVREDE
Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı sonrası CHP'de değişim hareketi başlarken, arkasına Ekrem İmamoğlu'nu alan Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

39 VEKİL SONRASI OĞUZ KAAN SALICI HEDEFTE
Diğer yandan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, 39 vekilin ittifaktaki küçük ortaklara verilmesi konusunda yoğun eleştiriye maruz kalıyor.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
2023 seçimlerindeki ittifakı Kılıçdaroğlu ile birlikte yapmakla suçlanan Salıcı gelen eleştiriler sonrasında açıklamalarda bulundu.

KÜÇÜKLER KENDİ ARALARINDA ANLAŞACAKTI
Salıcı esas niyetlerinin DEVA, Gelecek ve Saadet'in iş birliği yapması olduğunu söylerken bu partilerin kendi aralarında anlaşamadıklarını ifade etti. Sonrasında bu üç partide CHP listelerine girdi.

KARARI GENEL BAŞKAN ALDI
Salıcı yaptığı açıklamada "39 vekilin verilmesi kararı genel başkanın kararı. Ama biz yönetebileceğimize dair güven veremedik." ifadelerini kullandı.

OYUMUZ YÜKSEK OLSA ZATEN İTTİFAK YAPMAYIZ
Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Salıcı İstanbul ve Ankara'da ittifakın anlamlı olacağını söyledi. Salıcı ayrıca "Herhangi bir büyükşehir ve ilde yüzde 50'den çok oy alabileceğimizi görsem "İttifaka ihtiyaç yoktur" derim." ifadelerini kullandı.

UMUTSUZLUK VE ÖFKE VAR
Yerel seçimler öncesi seçmenin son durumunu da değerlendiren Salıcı seçmenlerinde umutsuzluk ve öfke gördüğünü de belirtti.