Son dakika: CHP'de bir kongre klasiği! Bu kez Manisa! Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları birbirine girdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alınan tarihi hezimet sonrası CHP’nin yönetim katındaki kaos, tabana da yayıldı. Hemen hemen her gün bir başka ilde gerçekleştirilen kongreden kavga haberleri gelmeye başladı. Olaylı İzmir kongresi henüz gündemden düşmezken dün Siirt’te bugün ise Manisa’da aynı manzara vardı. Manisa’da düzenlenen il kongresinde değişimciler ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen partililer birbirine girdi.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2023, 17:22 Güncelleme 24 Eylül 2023, 18:27
Son dakika: CHP’de bir kongre klasiği! Bu kez Manisa! Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları birbirine girdi

İÇİNDEKİLER

Türkiye yeni bir seçime hazırlanırken CHP içerisinde yeni tartışmalar yaşanıyor...

Seçim sonrası suların durulmadığı CHP cephesinde, değişim tartışmalarında tansiyon giderek artıyor.

Hal böyle olunca üst yönetimlerde yaşanan kriz kongrelere de her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Adeta bir taht kavgasının yaşandığı CHP'de, gerilim il kongrelerinde de sık sık yaşanıyor.

ÖZGÜR ÖZEL İL KONGRELERİNİ GEZİYOR

CHP Grup Başkavekili Özgür Özel geçtiğimiz günlerde genel başkanlığını resmen açıklamasının ardından delegere hitap etmek üzere il kongrelerini geziyor.

Son olarak bugün CHP Manisa 38. İl Kongresi'nde CHP'lilerle bir araya geldi.



"YEREL SEÇİMLERDE BÜYÜK BİR TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Kongrede konuşan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu.

Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

"Ekmeleddin İhsanoğlu, Muharrem İnce seçimlerinde ve 2019 seçimlerinin il genel meclisi sonuçlarında olduğu gibi yüzde 52-yüzde 48 dengesini maalesef değiştiremedik. Bu bizim bir sorgulamaya, yeniden düşünmeye, yeni bir yol bulmaya ve tartışmaya ihtiyacımızı ortaya çıkardı. Sizi temin ederim ki 28 Mayıs günü ne kolumu kaldırmaya ne genel başkan adayı olmaya ne de böyle yola çıkmaya takatim vardı. Hiçbir şey yokmuş gibi davranılması seçmende duygusal kopuşa sebebiyet verdi. Öyle bir şey görüyorum ki biz sağlıklı bir itirazı, sağlıklı bir özeleştiriyi, yeni bir yol yürüyüşü sağlamazsak hep birlikte önümüzdeki yerel seçimlerde büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız."

DEĞİŞİM TARAFLARI BİRBİRİNE GİRDİ
CHP Genel Başkanlığına aday olan Özgür Özel'in desteklediği Ferdi Zeyrek ile eski İl Başkanı Semih Balaban'ın yarıştığı kongrede onlarca delege söz alarak konuştu.

Özel'in ardından kürsüye çıkan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun, eski milletvekillerinden Hasan Ören'i eleştiren, Özgür Özel'e destek veren sözlerine, bir grup partili tepki gösterdi.

Divan heyeti delegeleri sakinleştirmeye çalışırken Bakırlıoğlu, konuşmasını tamamlayarak kürsüden indi.

Başkan adaylarından Ferdi Zeyrek'e de konuşması sırasında bir grup sözlü olarak tepki gösterdi.

Delegelerin konuşması sırasında çıkan gerginlik bir anda büyüdü.

PARTİLİLER KAVGAYI AYIRDI

Gerginlik yaşandığı anlarda iki grubun birbirine girdiği anlar diğer partililerin araya girmesiyle sona erdi.

ORAK, TAŞ, SANDALYE...
Dün de Siirt'teki CHP İl kongresi olaylı geçti. Partililer birbirlerine taş ve sandalye fırlattı. Bir CHP'li orak ile partililere saldırırken, polisin müdahalesi ile iki kişi gözaltına alındı.

YANDAŞ MEDYA İSYANDA!
CHP'de yaşanan kaos her geçen gün daha fazla artarken Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek parti içindeki son durumu yorumlarken eleştirilerde bulundu.

İşte Zeyrek'in açıklamalarında öne çıkanlar:

BÜYÜK İLETİŞİM SORUNU VAR
CHP 100. yaşını nasıl kutladı? Böyle bir kutlama olur mu? AK Parti 22 yaşında ama görkemli törenler düzenledi. CHP'de kutlamalarda bile davetlileri ayırdılar. CHP'nin ciddi bir iletişim sorunu var ve sorunu çözecekler de bu sorunun kaynaklarından biri.

BLOK LİSTE KARARLARI BEN Mİ ALIYORUM?
Bir asırlık partisin sen. Biz kutlamaları konuşmak yerine İzmir'deki ve Konya'daki kavgaları konuşuyoruz. Kılıçdaroğlu "Kurultay'la ben ilgilenmiyorum" diyor ama gidip ilçe başkanlarıyla buluşuyor. Blok liste kararlarını da siz aldınız. Düşmanı denize mi döküyorsunuz bu kongrelerde? Neyi bölüşemiyorsunuz?

GEMİYİ KIYIYA YANAŞTIRAMADI
Bu görüntüler CHP'ye asla yakışmıyor. CHP kendi içinden birinin çıkmasına göz yummuyor. Bu parti bu kadar dibe vurmamalı. Mevcut ekip Kemal Bey'in dediği gibini yapamayıp gemiyi kıyıya yanaştıramadı.

CHP'DE HERKES KÜÇÜK HESAPLAR PEŞİNDE
Kılıçdaroğlu'nun çevresindekiler kendi geleceklerini düşünüyor. Hepsi küçük hesaplar peşinde. Kongresinde birbirine yumruk atan memleketi mi düşünüyor? Kılıçdaroğlu süreci yönetemedi. Partide bütün ayak izleri birbirine karıştı.

"SEÇİM AYARLARINI BOZDU"
Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal, Youtube'dan yaptığı yayında CHP kurultaylarındaki kaosu eleştiren yandaş gazetecilerden. Portakal, "CHP kurultaylarında sürekli kavga var. Böyle miydi? Yoksa seçim sonrası ayarları mı bozuldu?" dedi.

"BU GİDİŞLE YEREL SEÇİMLERDE BAŞARI SAĞLAYAMAZLAR"
Portakal şu ifadeleri kullandı:

Muhalefet kendine güvenmiyor. Ana muhalefet partisi başta olmak üzere muhalefet o kadar sorunlu ki. O sorunları aşıp da nasıl 5 ay sonraki yerel seçimde başarı sağlayacak buna bir türlü ihtimal veremiyorum.

"SİZİN NEYİNİZE OY VERELİM"

CHP ve Konya İl kongrelerinde yaşanan kavgaları yayınlayan Portakal, "İşte Türkiye'yi yönetmeye talip olan CHP'nin hali. Özgür Özel de buradaydı. Bir konuşma yaptı. Hatta Kılıçdaroğlu diye bağıranlara 'Sizi kim bağırtıyor biliyorum' diyor. Büyük ihtimalle Tuncay Özkan'ı kastediyor. İşte CHP'deki hal bu. CHP seçimler öncesinde böyle miydi yoksa seçimler ayarlarını mı bozdu bilmiyorum ama işte ülkeyi yönetecek ana muhalefet partisinin hali. Bizler bu hali gördükten sonra sizin neyinize oy vereceğiz arkadaş ya. Siz daha kendinizi düzeltememişsiniz ülkeyi nasıl düzelteceksiniz" ifadelerini kullandı.

UĞUR DÜNDAR DA ÇİLEDEN ÇIKTI
Öte yandan Uğur Dündar da Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen isimlerden biri. Şu zamana dek iktidara muhalefet ettiğini söyleyen Dündar, ağır bedeller ödediğini öne sürdü.

"ARTIK TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTMAYA SON"

Dündar, bedel ödese de mevcut muhalefetle hiçbir yere varılmayacağını belirtti.

"Artık takım tutar gibi parti tutmaya son verdik." sözleriyle dikkat çeken Dündar, paylaşımının sonunda Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Dündar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bir bedel ödemesi gerektiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU BEDEL ÖDEYECEK: O GİDECEK, UMUT DOLU GELECEK GENÇLERLE GELECEK

Dündar ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun koltuğu bırakmasının zamanı geldiğini söyledi.

Dündar paylaşımında, "İktidara hep muhalefet ettik. İşimizden olduk, ağır bedeller ödedik. Linçler, hapis cezaları yedik. Ama bu muhalefetle bir arpa boyu yol gidemedik! Artık takım tutar gibi parti tutmaya son verdik! Sn.Kılıçdaroğlu da bedel ödeyecek. O gidecek, umut dolu gelecek, gençlerle gelecek..." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN