Yanıt: Men

Spor dünyası dopingle sarsıldı. Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt'ta yasaklı madde çıktı. Federasyon sporcuya, 2 yıl yarışmalardan men cezası verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2013 Güncelleme 29 Ağustos 2013, 01:02
Yanıt: Men

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olduğu bir dönemde doping skandallarıyla sarsıldı. Atletizm, halter ve güreş başta olmak üzere son dönemde farklı spor dallarında birçok oyuncunun dopingli çıkması kaosa yol açtı. Son bomba ise dün patladı. Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt'ta yasaklı madde tespit edildi.

TEST POZİTİF ÇIKTI
Milli sporcu, 8 Şubat 2013 tarihinde Düsseldorf'ta katıldığı P.S.D. Bank Yarışması'nda idrar örneği verdi. Doping testi pozitif çıktı. Bunun üzerine sporcu, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Nevin Yanıt ile ilgili karar ise dün açıklandı. Disiplin Kurulu, Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt'a, "A ve B numunesinde yasaklı madde bulunması" nedeniyle 2 yıl yarışmalardan men cezası verdi.

ÖDÜLLERİ İADE EDECEK
Bu karar sonrası, Yanıt'ın cezası 2015 yılı Şubat ayına kadar geçerli olacak. Madalyasını ve ödül olarak verilen 150 Cumhuriyet altınını iade etmek zorunda kalacak. Sporcunun memleketi Mersin'de adının verildiği atletizm sahasında ise bir değişiklik yapılmacağı ve Nevin Yanıt Atletizm Sahası olarak kalacağı bildirildi.

31 SPORCUYA CEZA
Nevin Yanıt, 2006'da 100 metre engelli mesafesini 13 saniyenin altında koşan ilk Türk atlet unvanını eline geçirdi. 2010 ve 2012 Avrupa Şampiyonası'nda birinci oldu. 2013 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda da altına uzandı. Ancak bu madalya, 2 yıllık ceza sonrası Nevin'den alınacak. Bu yıl patlama yapan doping skandalları nedeniyle 31 sporcuya ceza veren Atletizm Federasyonu'nda başkan Mehmet Terzi istifa etmek zorunda kalmıştı.

NEVİN SUST
Disiplin Kurulu kararı sonrası oldukça üzgün olduğu öğrenilen milli sporcu Nevin Yanıt, telefonlarını kapattı. Sporcunun kimseyle görüşmeme kararı aldığı ifade edildi.