Kader arkadaşı

Böbrek hastası 2 çocuğun yolu hastanede kesişti. Küçük Taçkın annesi sayesinde, Kıymet ise bağışlanan organla ikinci kez hayata 'Merhaba' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2011 Güncelleme 24 Ekim 2011, 02:13
Kader arkadaşı

İÇİNDEKİLER

Ankara'da peş peşe yapılan böbrek nakli operasyonuyla hayata dönen 2 çocuk, kader arkadaşı oldu! 14 yaşındaki Taçkın Tor ile 12 yaşındaki Kıymet Delimehmet, böbrek yetmezliği hastalığıyla mücadele ediyordu. Birbirlerinin varlığından haberdar olmayan 2 çocuğun yolu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kesişti. Böbrek hastası Kıymet, 9 yıldır diyaliz tedavisi görüyordu. Yaşaması ise böbrek nakline bağlıydı. Mutlu haber, Eskişehir'den geldi. Beyin ölümü gerçekleşen bir çocuğun organları bağışlandı.

İKİNCİ KEZ DOĞDULAR...
Eskişehir'den Ankara'ya gönderilen organ ise Kıymet'e nakledildi. Başarılı geçen operasyonun hemen ardından 3.5 yıldır böbrek hastası olan Zonguldaklı Taçkın ameliyata alındı. Küçük çocuk, annesi Songül Tor'un böbreğiyle hayata ikinci kez "Merhaba" dedi. Art arda yapılan operasyonlarla hayata dönen 2 çocuk, "kader arkadaşı" oldu. Çocuklar, bundan sonra yaşıtları gibi koşup oynayacak.

BÖBREĞİNİN ADINI GÜNEŞ KOYDU
Annesinin böbreğiyle hayata dönen Taçkın Tor, böbreğinin adını "Güneş" koydu. Küçük çocuk, "Annemin organını taşıyorum. Bu nedenle onun böbreğine gözüm gibi bakacağım" diye konuştu.