Türkçe Öğretmenliği için YKS’de kaç net ve puan yapmak gerekir? Türkçe Öğretmenliği taban puanları başarı sıralaması 2021!

Türkçe Öğretmenliği taban puanları başarı sıralaması! 2021 Türkçe Öğretmenliği bölümleri kaç puan? YKS sınavlarının sona ermesiyle birlikte sınava giren öğrenciler bölümlerin taban puanlarını ve başarı sıralamasını merak ediyor. Puan hesaplaması yapan öğrenciler hangi bölüm için kaç puan gerektiğini merak ediyor. En çok tercih edilen bölümlerden birisi olan Türkçe Öğretmenliği puanları da arama motorlarında sorgulanıyor. Türkçe Öğretmenliği taban puanları başarı sıralaması nedir? Türkçe Öğretmenliği kaç puan? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Giriş Tarihi 28 Haziran 2021, 06:35 Güncelleme 28 Haziran 2021, 06:36
Türkçe Öğretmenliği için YKS’de kaç net ve puan yapmak gerekir? Türkçe Öğretmenliği taban puanları başarı sıralaması 2021!

İÇİNDEKİLER

Türkçe Öğretmenliği kaç puan? Türkçe Öğretmenliği taban puanlarıbaşarı sıralaması 2021! Milyonlarca öğrencinin katıldığı 2021 YKS sınavları 26- 27 Haziran tarihlerinde tamamlandı. Üniversite hayalini gerçekleştirmek ve iyi bir bölüm okumak isteyen öğrenciler sınavda başarılı olmak için ter döktü. YKS oturumlarının sona ermesiyle birlikte adaylar, üniversitelerin taban puanlarını ve başarı sıralamalarını araştırıyor. Popüler ve revaçta olan bölümlerden Türkçe Öğretmenliği taban puanları başarı sıralaması 2021 yılı için araştırılmaya başlandı. Peki, Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazanmak için 2021 YKS'de kaç net ve puan yapmak gerekir? İşte detaylar!

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

YKS'de bir yükseköğretim kurumuna girebilmek için alınması gereken asgari puan yani baraj, 2021 yılında 150 olarak belirlendi. 150 puanın altında kalan öğrenciler herhangi bir üniversiteye girmeye hak kazanamıyor. 150 ve üzeri puan alanlar ise meslek yüksekokullarını tercih etme hakkı kazanıyor. Lisans programlarını tercih edebilmek için adayların 180 ve üzeri puan alması gerekiyor.

TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ TABAN PUANLARI NEDİR?

2021 yılı için henüz yayınlanmadı, ÖSYM açıkladığında haberimizde yer alacak. Geçmiş yıllarda belirlenen taban puanlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

* TYT'de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1C'deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (A-TYT) hesaplanacaktır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanacaktır.

* A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TYT puanı oluşturulacaktır. A-TYT puanı TYT puanına dönüştürülürken Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden 5 ham puan, diğer testlerin her birinden 2,5 ham puan alan adayların 150 TYT puanı almaları sağlanacaktır.

* AYT ve YDT'de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1E'deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (ASAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL) hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir (Tablo 1D). Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır. TYT puanı olmayan, TYT puanı hesaplanmayan veya TYT puanı 150'nin altında olan adayların, AYT ve/veya YDT'ye girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA, DİL puanları hesaplanmayacaktır.

* A-SAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL puanlarının her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek SAY, SÖZ, EA, DİL puanları oluşturulacaktır. Ağırlıklı puanlar, SAY, SÖZ, EA, DİL puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden soru sayısının %20'si oranında ham puan alan adayların 180 SAY, SÖZ, EA, DİL puanı almaları sağlanacaktır.

* Ortaöğretim kurumlarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), TYT Sosyal Bilimler Testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine Felsefe alanından 5 soru cevaplandıracaklardır. Bu doğrultuda; TYT Sosyal Bilimler Testinde toplam 25 soru bulunacaktır. Cevap kâğıdında bu test ile ilgili alanda 25 cevap alanı bulunacaktır. Tüm adaylar, ilk 15 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır.