Bayramın tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Ramazan boyunca Gazze'de bir vahşet sahnesiyle karşı karşıya kaldık. Bugüne dek 45 bin tondan fazla yardım yolladık. Desteğimizi sürdüreceğiz.
Deprem bölgesini ihmal etmiyoruz. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu bitirmeyi hedefliyoruz. Terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz. Enflasyonu çözmekte kararlıyız. Hep birlikte çok çalışacağız. Durmak, dinlenmek, soluklanmak yok.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, birlik beraberliğe dikkat çekti. Gazze'deki katliama tepki gösterdi:
Aziz milletim değerli kardeşlerim. Mübarek Ramazan Bayramı'nızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bayramın ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Ramazan-ı Şerif'i Gazze'nin yanı sıra gönül coğrafyamızın farklı köşelerinde yaşanan acılar ve zulümler sebebiyle buruk karşıladık, buruk geçirdik.
33 BİN KİŞİ CAN VERDİ
Gazze 7 Ekim'den beri sadece bizim değil, tüm insanlığın kalbinde, tüm insanlığın vicdanında kanayan bir yara oldu. İsrail'in saldırıları sonucu 33 bin Filistinli şehit düşerken, 75 binden fazla kardeşimiz de yaralandı.
Gazze'de akan kan duruncaya ve Filistinli kardeşlerimiz başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin devletine kavuşuncaya kadar desteğimizi sürdüreceğiz. Dış siyasette bu adımları atarken gündemimizin ilk sırasında yer alan deprem bölgesini asla ihmal etmiyoruz. Her ay 15-20 bin konut inşa etmek suretiyle yıl sonunda bu sayıyı 200 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele en hassas olduğumuz konudur. Tüm dünya ile birlikte millet olarak bizim de canımızı yakan bu meseleyi Allah'ın izniyle çözmekte kararlıyız.
HATAY'A TEŞEKKÜR
Başkan Erdoğan, Hatay'da seçimleri AK Parti'nin kazanması üzerine "Biz zaten inanmıştık. YSK nihai kararını verdi, artık malum tiplerin müracaatları bir netice vermeyecektir" dedi. Erdoğan, bayramdan sonra Hatay'a gideceğini söyledi.
