Zafere çeyrek var

Tarihinin en büyük Avrupa başarısına imza atmak isteyen Sarı-Lacivertliler bu yolda çok zorlu bir engelle daha karşı karşıya... Plzen Stadı'nda İtalyan hakem Rocchi'nin yöneteceği maç saat 20.00'de başlayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2013 Güncelleme 07 Mart 2013, 01:55
Zafere çeyrek var

İÇİNDEKİLER

Haydi Kanaryam bir zafer daha... Bu sezon Avrupa Ligi'nde müthiş bir performans gösteren Fenerbahçe, 4. tur ilk maçında Viktoria Plzen ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Kanarya'nın hedefi, çeyrek final öncesi son engel olan Plzen'i de devirmek.

RÖVANŞ 14 MART'TA
Saat 20.00'de başlayacak ve İtalyan hakem Rocchi'nin yöneteceği zorlu maçı STAR naklen yayınlayacak. Rövanş ise 14 Mart'ta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. Hafta sonunda Beşiktaş'a son dakika golüyle yenilerek lig yarışında ağır darbe alan Fenerbahçe bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı 8 maçta sadece 2 kez mağlubiyet yaşadı.

ÇEKLER' LE 9. MAÇ
Plzen ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek olan Sarı-Lacivertliler, Çek ekiplerine karşı oynadığı 8 maçta ise 3 galibiyet, 5 yenilgi alırken hiç beraberlik yaşamadı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 91 deplasman maçının 21'ini kazandı, 54 maçı kaybetti, 16 maçta berabere kaldı. Kanarya, teknik direkdör Aykut Kocaman döneminde Avrupa kupalarında çıktığı 16 maçta ise 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı.

HEDEF 64. ZAFER
Tarihinde Avrupa'da 180 maç yapan Fenerbahçe, 63 galibiyet alırken, 34 kez berabere kaldı ve 83 maçta da yenildi. Rakip fileleri toplam 226 kez havalandıran Sarı-Lacivertliler, kalesinde ise 282 gol gördü.

EKSİKLER CAN SIKIYOR
Avrupa Ligi'nin en golcü takımı olan Viktoria Plzen ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe'de eksikler can sıkıyor... Sarı-Lacivertliler'de kart cezalısı Egemen Korkmaz ve Raul Meireles forma giyemeyecek. Emre Belözoğlu da statü gereği takımdaki yerini alamayacak.

TÜM GÖZLER SOW'DA
Bu akşam kuşkusuz Fenerbahçe'nin en büyük gol silahı yine Moussa Sow olacak... İnönü'de Beşiktaş filelerini iki kez havalandıran ve formunun zirvesinde olan Senegalli yıldızla birlikte Kuyt ve Webo da en önemli kozlar.

KOCAMAN'DAN YİNE HASAN ALİ'YE KESİK
Plzen maçının hazırlıklarını dün İstanbul'da yaptığı idmanla tamamlayan Fenerbahçe'de birçok önemli yıldız yine kadroya alınmadı. TEKNİK direktör Aykut Kocaman, bir süredir forma vermediği Hasan Ali Kaldırım'ı yine kafileye dahim etmedi. Krasic ve Stoch da kadroda yer almadı. KIRMIZI kart cezalısı Meireles ise kendi isteğiyle Çek Cumhuriyeti'ne götürüldü.