Başören'in, pazarda alışveriş yaptıktan sonra eve dönmek üzere eşi Mehmet Başören ile aynı minibüse bindiği öğrenildi. Başören çiftinden geriye ise en son gittikleri Mevlana Türbesi'nde çektirdikleri fotoğraf kaldı. Bu arada 120 kişilik arama kurtarma ekibi, çalışmalarını hızlandırdı. Ancak ekipler, baharla birlikte karların erimesi nedeniyle Filyos Çayı'nın debisinin çok hızlı olduğunu ve bu nedenle arama çalışmalarının zora girdiğini söyledi.
KUM ÇEKİLMİŞ
Ekipler, konuyla ilgili şunları söyledi: "Filyos'un en derin yeri 10 metre. Ancak kum çekildiği için bazı bölgelerde derinlik daha da artıyor. Minibüsün bu çukurlarda olabileceğini tahmin ediyoruz." Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise "İhmal iddiaları varsa araştırılır. Ama öncelikli çalışmalarımız kayıp vatandaşlarımıza ulaşmak" dedi.
YENİSİ YAPILACAK
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın olayı yakından takip ettiğini bildirdi.
Ayyıldız, "Sayın Başbakanımız yeni köprünün yapılması talimatı verdi. Biz de bu konuda çalışmaya başladık" dedi.
ACI TANIK
Köprü dehşetini yaşayan üniversite öğrencisi Savaş Keser, tanık olduğu faciayı şöyle anlattı: "Tam olay yerinin yanındaydım. Gürültüye baktığımda köprü göçüyordu. O anda bağırma sesleri de geliyordu. Şoka girdim o anda. Bir kişinin köprünün üstünden suya düştüğünü gördüm."
Erdoğan YAPIK Murat ŞENGÜL
