İcat çıkaranlar İstanbul'da buluştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2015 Güncelleme 05 Aralık 2015, 00:00
İcat çıkaranlar İstanbul’da buluştu

İÇİNDEKİLER

Türkiye İnovasyon Haftası'nın ikinci günü, INTEL'in robotunun 'İyi günler' demesiyle başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) organize ettiği etkinlikte, önemli konuklar katıldıkları konferans ve panellerde inovatif olmanın tüyolarını verdi. Organizasyonda Robotik Teknolojiler Yarışması'nda başarılı proje sahipleri ödüllendirilirken, Türkiye ile Hollanda arasında da inovasyonda işbirliği için protokol imzalandı. Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerden özellikle çevreci teknolojiler konusunda atılım beklediklerini söyledi. Türkiye'de 300'ün üzerine çıkardıkları gençlik merkezlerinde girişimci gençlere yönelik program başlattıklarını anımsatan Kılıç, bunun Android ve iOS gibi farklı yazılım dillerinde ve yapılarında gençlerin kendilerini geliştirerek daha iyi olmalarını sağlayacak bir destek projesi olduğunu kaydetti.

BÜYÜME UNSURU
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi
de konuşmasına, İngiliz bilim kurgu yazarı Arthur Clarke'ın "İnsanoğlunun yapabilecekleri, hayal ettikleri ile sınırlıdır" sözünü anımsatarak başladı. Büyükekşi, hayal gücü, farklı fikirler ve onların türevi olarak inovasyonun; ülkelerin, şirketlerin ve bireylerin kaderini tayin ettiği bir çağda yaşandığını söyledi. Bugün inovasyonun şirketlerin devamlılığı açısından en hayati unsur haline geldiğine dikkati çeken Büyükekşi, şirketlerin Ar-Ge'yi etkin kullanarak büyüdüğünü belirtti.



TAKVİME İNOVASYON ÖDÜLÜ

TİM tarafından bu yıl İstanbul'da 4'üncüsü düzenlenen İnovasyon Haftası'nda değişik dallarda ödüller verildi. TAKVİM Gazetesi de etkinlikte 'inovasyon ödülü'ne layık görüldü. TAKVİM'in ödülünü; TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Ekonomi Müdürümüz Faruk Erdem'e verdi.