TIMELINE

24 Haziran 2018
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaralanan çocuğu hastanede ziyaret etti
Huber Köşkü'nün önünde seçim otobüsünün üzerinde halka seslenen Erdoğan, o sırada bir küçük çocuğun ayağının kapana sıkışması nedeniyle konuşmasını kısa kesti. Erdoğan, hastaneye giderek yaralı çocuğu ziyaret etti
24 Haziran 2018
Meclis'teki sandalye sayıları ne anlama geliyor?
16 Nisan 2017 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yapılan ilk seçimler bugün itibariyle yapıldı. Tüm Türkiye'de saat 08:00'de başlayan oy verme işleminde milyonlarca seçmen oy kullandı. Sandıkların kapanmasından sonra yapılan oy sayımında kesin olmayan sonuçlara göre, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti 292, CHP 147, HDP 66, İYİ Parti 46 ve MHP 49 ile Meclis'e girdi. Peki partilerin sahip olduğu sandalye sayıları ne anlama geliyor.
24 Haziran 2018
CHP seçmeninden darbe çağrısı!
24 Haziran seçimleri için "yarın ülkeden ayakkabı kokusu gidecek, şampanyalar eşliğinde İnce'nin zaferini kutlayacağız" diyerek seçmeni aşağılayan "sosyal medya fenomeni" , bugün seçim sonuçlarının netleşmesiyle yaşadığı hezimet sonrası skandal bir paylaşımla "darbe ve ölüm" çağrısı yaptı!
24 Haziran 2018
Bakan Albayrak'tan seçim paylaşımı
Bakan Berat Albayrak; seçim sonuçlarına ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu.
24 Haziran 2018
Anket şirketlerinin hangisi seçim sonuçlarını bildi?
24 Haziran seçim sonuçlarındaki son duruma göre Erdoğan yüzde 52.7, Muharrem İnce ise yüzde 30.8 oy aldı. Milletvekilliği seçimlerinde ise Ak Parti yüzde 42.5, CHP yüzde 22.7 oy aldı.
24 Haziran 2018
Laiklik elden gidiyor diyen amcanın seçimlere katkısı
24 Haziran seçimleri için yürütülen çalışmalar kapsamında muhalefetin karşısında tek başına duran Süleyman Amca vardı.
24 Haziran 2018
Erdoğan devam dedi sosyal medya yıkıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim zaferinin ardından ilk tweetini attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın seçim süreci boyunca kullandığı 'Tamam' sloganına karşı bugün attığı ilk tweet ile 'Devam' dedi. Erdoğan’ın bu tweeti rekor sayıda RT ve beğeni aldı.
24 Haziran 2018
İsmail Heniyye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti
Heniyye, seçimdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti
24 Haziran 2018
CHP'nin desteğiyle HDP Meclis'te
Seçim sonuçlarının büyük bölümüyle açıklanmasının ardından kirli ittifakın boyutu da gözler önüne serildi. CHP ve FETÖ, tam da seçim öncesinde planladıkları gibi belli bölgelerde HDP'ye oy vererek barajı aşmasını sağladı.
24 Haziran 2018
Seçimin en büyük kaybedeni 'Kılıçdaroğlu'
24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimlerinde sonuçlar büyük oranda belli olurken seçimin en büyük kaybedeni Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.