Birlik dayağı!

MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, 'Birlik olalım' sözüne, kongre üyesi Mehmet Köprülü, 'Sen önce aileni MHP'li yap' şeklinde yanıt verdi. Sivri dilli Köprülü, bu çıkışı nedeniyle hastanelik edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2012 Güncelleme 04 Şubat 2012, 02:06
Birlik dayağı!

İÇİNDEKİLER

MHP Mersin Kongre delegesi Mehmet Köprülü'nün sivri dili başına bela oldu. MHP'nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan Mersin Yenişehir ilçe kongresinde konuşma yapan Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, partililere birlik beraberlik çağrısı yaptı. Tat'ın konuşması sırasında, "Birlik olup, el ele verelim, partimizi güçlendirelim" sözlerine kongre delegesi Mehmet Köprülü, "Sen önce eşini ve oğlunu MHP'li yap" diye oturduğu yerden tepki gösterdi. Köprülü'nün Tat'ın eşinin 2011 seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olduğunu hatırlatarak, sözlerini sürdürmesi üzerine Tat ekibinin tepkisine yol açtı.

'ÖZÜR DİLEDİM'
Tat'ın konuşmasının ardından salondan ayrılan Köprülü'nün salon dışında hastanelik oluncaya kadar dövüldüğü öğrenildi. 50 yaşındaki eski boksör hastaneye kaldırıldı. Hastaneden darp raporu alan Köprülü önce karakola ardından da aldığı raporla genel merkeze şikayette bulundu. Köprülü, kongre salonunda yaşadıklarını TAKVİM'e anlattı: Kongre salonundan tam ayrılıyordum. 'Getirin onu' dediler. Beni salona başkanın yanına götürdüler, 'özür dile' dediler. Konuşması sırasında söylediğim sözlerden dolayı Başkan'dan özür diledim. Çıkarken 20 kişi üzerime saldırdı. Vurmaya başladılar. İçlerinde Mezitli ilçe başkanı Murat Aksoy, İl genel meclisi üyesi Doğan Türkmen de vardı. Polis 'düştüm' dedim ama dayak yediğimi anladı. Ben de olayı aynen anlattım."

ÖZÜR DİLEDİ AMA DAYAKTAN KURTULAMADI
Mersin İl Başkanı Mahmut Tat'ın eşi Gülay Tat, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Demokrat Parti'den milletvekili adayı olmuştu. Gülay Tat, eşiyle siyaset konuştukları zaman ayrıştıklarını belirterek, "Fikir ayrılığımız var. Benim ailem dededen DP'li. Bu konuda kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Bu siyasi bir tercihtir" demişti.