SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SGK tescil bilgilerinizi ve hizmet dökümünüzü sorgulamak için SGK hizmet dökümü sorgulamayı E-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama ile SGK tescil, SGK işe ilk giriş, SGK prim ödemelerinizi, işe giriş ve çıkış tarihlerinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini E-Devlet Kapısı üzerinden 7/24 kolayca yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama sayesinde sigortalılık sürenize ilişkin tüm bilgilere güncel ve ayrıntılı olarak ulaşabildiğinizden emeklilik hesaplamalarınızda size yardımcı olur.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2019, 12:31 Güncelleme 24 Eylül 2019, 12:31
SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) çatısı altında toplanan 4A(SSK), 4B(Bağkur) ve 4C(Emekli Sandığı) sigorta kollarına ilişkin her bir hizmet bilginize dair detaylı bilgiler SGK hizmet dökümü belgesinde bulunur. Sigortalılık tescil bilgileriniz ve sigortalılığınıza ilişkin tüm hizmet bilgilerinizi SGK hizmet
dökümü belgesinden öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama ile kolayca tüm sigortalılık süreniz ve çalışma hayatınız ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

TC ile SGK Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? TIKLA ÖĞREN!

SGK hizmet dökümü sorgulama sayesinde sigortalılık sürenize ilişkin tüm bilgilere güncel ve ayrıntılı olarak ulaşabildiğinizden emeklilik hesaplamalarınızda size yardımcı olur. SGK hizmet dökümü sorgulama ile öğrenebileceğiniz sigortalılık bilgileriniz ise;

 SGK tescil durumu,

 SGK hizmete ilk başlama tarihi,

 SGK sigorta giriş ve çıkış tarihleri,

 Sigorta prim ödeme detaylarınızi

 Sigorta statünüz,

 SGK sicil numaranız,

 SGK toplam kazancınız,

Şeklindedir. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini artık E-Devlet Kapısı üzerinden çok kolay şekilde 7/24 yapabilirsiniz. Bu sayede SGK bilgileriniz ve detaylı dökümü için SGK il veya ilçe müdürlüklerine gitmek zorunda kalmazsınız.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nereden Yapılır?

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini internetten 7/24 yapabilirsiniz. İnternette SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini SGK' nın E-Devlet Kapısı portalında bulunan servisleri aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet Kapısı portalındaki tüm diğer hizmetlerde olduğu gibi her bir SGK
servisini kullanabilmek için E-Devlet kimlik doğrulaması yapmanız gerekiyor. Vatandaşlık bilgilerinizin ve sigortalılık bilgilerinizin güvenliği için kimlik doğrulama işlemini yapmadan, sorgulama yapamazsınız.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet Kapısı portalı üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini SGK' nın portalda bulunan "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" servisi aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet Kapısı portalı üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama yaparak, sigortalılığınıza ilişkin tüm bilgileri öğrenebilmek için sırasıyla aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

 Bilgisayarda tarayıcınızda E-Devlet Kapısı portalı resmi adresi "turkiye.gov.tr" adresini açın veya akıllı cihazınızda E-Devlet Kapısı mobil uygulamasını indirin ve açın.

 Tarayıcıda E-Devlet Kapısı adresinde sağ üst köşede bulunan "Giriş Yap" seçeneğine tıklayın(E-Devlet mobil uygulamasında doğrudan giriş ekranına girin).

 Açılan E-Devlet kimlik doğrulama sayfasında "E-Devlet şifresi", "mobil imza", "e-imza", "T.C. kimlik kartı" ve "internet bankacılığı" giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, kimliğinizi doğrulayın.

 Kimlik doğrulama işleminden sonra SGK servisine ulaşarak, SGK hizmet sorgulama için ana sayfadaki "Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim" yazılı kutucuğa "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" şeklinde yazın ve arama tuşuna tıklayın.

 Çıkan arama sonuçları içerisinde ilk sırada bulunan "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" servis seçeneğine tıklayın. Bu işlemleri yaparak, birkaç dakika içerisinde 4A/4B/4C sigorta kollarına ilişkin tescil bilgilerinizi ve sayfanın en altında SGK hizmet dökümü bilgilerinize ulaşabilirsiniz. E-Devlet SGK Tescil ve SGK Hizmet

Dökümü servisinde;

 Sigorta tescil bilgisi,

 Sigorta aylık bilgisi,

 Sigorta hizmet dökümü bilgisi,

Şeklindeki bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-Devlet SGK Hizmet Dökümü Belgesi Nasıl Alınır?

E-Devlet Kapısı portalında artık yasal geçerliliği olan resmi belgeleri alabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesini de E-Devlet Kapısı portalından alabilirsiniz. E-Devlet Kapısı üzerinden SGK hizmet dökümü belgesi almak için yine "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" servisini kullanabilirsiniz. E-Devlet Kapısı portalında yaptığınız SGK hizmet dökümü sorgulama ekranından kredi başvurularınızdan, iş başvurularınıza kadar her alanda kullanabileceğiniz hizmet dökümü belgenizi alabilirsiniz. Bunun için

E-Devlet SGK Tescil ve Hizmet Dökümü servisinde;

 Sol üst köşede bulunan "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğine tıklayın.

 Oluşturulan barkodlu hizmet dökümü belgesini sağ üstte bulunan "Dosyayı İndir" seçeneğiyle bilgisayara indirin. Daha sonra bilgisayardan yazıcı(printer) bağlantısı ile anında yazdırabilirsiniz.

 İsterseniz belgeyi indirmeden doğrudan vereceğiniz kişi ya da kurumun e-posta adresine de gönderebilirsiniz. Bunun için "Dosyayı İndir" seçeneği yerine sol yanında bulunan "E-Posta Gönder" seçeneğine tıklamalısınız.