En kebap iş!

Londra'da restoran işleten Önder Şahan bir porsiyon kebabı 4 bin liraya satıyor. Gerekçesi ise şöyle: 'Malzemesi pahalı!'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2016 Güncelleme 01 Nisan 2016, 00:22
En kebap iş!

İÇİNDEKİLER

Londra'nın Canary Wharf semtinde kebap restoranı işleten Türk kebapçı Önder Şahan dünyanın en pahalı şiş kebabını satıyor. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Şahan'ın pişirdiği şiş kebaptan bir porsiyon yemek için tam 925 sterlin, yani yaklaşık 4 bin lira ödemeniz gerekiyor. Londra'nın en ünlü kebapçılarından biri olan ve kent genelinde toplam 15 kebap restoranı bulunan Önder Şahan, şiş kebap için istediği 4 bin liranın hiç de fazla olmadığını söylüyor. Hatta "Daha iyisini yapana 1000 sterlin veririm" diyor. Peki Hazev Restoran'daki şiş kebap niçin bu kadar pahalı? İşte 'en pahalı kebabın' sırrı... Şahan kebabında en iyi eti, en iyi sebzeleri ve 25 yıllık bir sirke kullandığını söylüyor. Buna göre, sirkenin 10 cl olan şişesi 785 lira (Terre Bormane). Kebap yapımında kullandığı zeytinyağı ise 163 lira (La Vallee des Baux). Şahan kebaplarında dünyanın en pahalı etlerinden biri olarak bilinen Japon Wagyu sığırının etini ve yine pahalı bir mantar olan kuzugöbeği mantarını kullanıyor.

15 restoranı bulunan Ömer Şahan, yemeklerini özenle hazırladığını söylüyor. Her tarifinin özel bir malzemesi olduğunun altını çiziyor.

10 TL'ye kralını yapıyorlar...
Adanalı yemez!
Ufak at civcivler yesin...
Adana'ya gelin 20 TL'ye kebabın kralı var...
Satış tekniği diye buna derim ben!
Türkiye'den başka yerde döner, kebap yenmez!
Ne koydun içine?