Arıyo'rus

Çeçen işadamı Medet Ünlü cinayetindeki sır perdesi aralandı. Tetikçi Murat Aluç, 40 bin dolar ve 20 bin lira karşılığında cinayeti işlediğini itiraf etti. Rus azmettirici Ezbulatov ise kırmızı bültenle aranıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2014 Güncelleme 15 Ekim 2014, 01:45
Arıyo’rus

İÇİNDEKİLER

Çeçenler'e yardım çalışmalarıyla tanınan ve geçen yıl Ankara'da öldürülen Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve işadamı Medet Ünlü'nün suikastına yönelik soruşturmanın detaylarına TAKVİM ulaştı. Hakkında arama kararı bulunan Murat Aluç, ifadesinde para için cinayeti işlediğini itiraf etti.

AZMETTİRİCİ RUS ASILLI
Aluç, azmettiricisinin Rus asıllı ve yüzlerce kez Türkiye'ye giriş çıkış-yapan Rızvan Ezbulatov olduğunu söyledi. 40 bin dolar ve 20 bin TL karşılığında cinayeti işlemek üzere anlaştığını belirtti. Aluç, ifadesinin ardından cezaevine gönderildi. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Ezbulatov'un iseUkrayna'da saklandığı tespit edildi. Sakarya'da ihbar üzerine yakalanan Murat Aluç tutuklanarak cezaevine gönderilirken, beraberindeki 3 kişi serbest bırakıldı. Emniyet'teki 9 saat süren sorgulamada cinayeti ayrıntıları ile anlatan Murat Aluç'a Rus istihbarat örgütleri ile bağlantısı olup olmadığı soruldu. Cinayeti para için işlediğini belirten Aluç, şunları söyledi:

'EMRİ EZBULATOV VERDİ'
"Kesinleşmiş 35 yıl cezam vardı. Ünlü'nün Çeçen paralarının üzerine yattığını ve öldürülmesi gerektiğini söylediler. Ben de kabul ettim. Rızvan Ezbulatov ile görüştük. Planı yaptık. Bana işin başında 40 bin dolar ve 20 bin TL para verdiler. İş bitiminde de bu kadar para vereceklerdi. Cinayeti planlayarak işledil. Yurt dışına kaçmak isterken yakalandım." Savcılığın soruşturma safhasında daha önce yaptığı telefon dökümlerinden yola çıkarak ulaştığı Rızvan Ezbulatov hakkında kırmızı bülten çıkarttığı öğrenildi. Ezbulatov'un Ukrayna'da saklandığı ve yüzlerce kez Türkiye'ye girip çıktığı tespit edildi. Olaydan 2 gün önce çıkış yaptığı, daha sonra farklı pasaport ile giriş yaptığı belirlendi.

UKRAYNA'YA KAÇTI
MEDET Ünlü, geçen yıl işyerinde namaz kılarken katledildi. Gizli servislerin hedefindeki Ünlü'yü vuran katil de kayıplara karıştı. Ancak polisin 16 aylık takibi sonucunda tetikçi Murat Aluç, Sakarya'da ele geçirildi. Ankara'da sorgulanan zanlı, ölüm emrini Rusya'dan gelen Rızvan Ezbulatov'un verdiğini söyledi. Aluç, cinayeti Rızvan Ezbulatov ile birlikte planladığını anlattı. Şu anda Ukrayna'da saklandığı belirlenen Rus azmettirici Rızvan Ezbulatov'un olaydan iki gün önce Türkiye'den çıkış yaptığı belirlendi. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Ezbulatov'un yakalanması için harekete geçildi.

Aliye ÇETİNKAYA