Ekim 2020 hangi bankalar yüksek faiz veriyor? Ekim ayı 32 günlük TL ve dolar vadeli mevduat hesabı faiz oranları listesi

Bankada mevduatı olan ve e vadeli hesap açarak yatırım yapmak isteyen vatandaşlar Ekim ayında hangi bankanın mevduata en yüksek faiz oranını verdiğini araştırıyor. Faiz oranlarının sürekli değişmesi bankada vadeli mevduatı olanları tedirgin ediyor ve "vadeli mevduat faiz oranları artacak mı" sorularını sorduruyor. Peki bankada parası olanlar, e vadeli hesap açanlar için faiz oranları artacak mı? Ekim 2020 hangi bankalar yüksek faiz veriyor? Ekim'de 32 günlük en yüksek mevduat faiz oranları! Bankacılıkta, belirli bir süre için para yatırılan hesaba vadeli mevduat hesabı adı verilir. Mevduat, bankaya yatırılan birikimler anlamına gelir. Vadeli mevduat ise birikimlerin belli bir süreliğine faiz kazanmasını ifade eder ve bu süreye hesabın vadesi adı verilir.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2020, 08:43 Güncelleme 09 Ekim 2020, 08:43
Ekim 2020 hangi bankalar yüksek faiz veriyor? Ekim ayı 32 günlük TL ve dolar vadeli mevduat hesabı faiz oranları listesi

İÇİNDEKİLER

Ekim ayı 32 günlük TL ve dolar vadeli mevduat hesabı faiz oranları birikimi olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu bağlamda bankalar vadeli mevduat faizi oranlarını sürekli olarak güncellemektedir. Bankaların 32 günlük faiz oranlarında çok az da olsa faiz yükseltmesi, parası olanları sevindirmişti. Peki bankada parası olanlar, e vadeli hesap açanlar için faiz oranları artacak mı? Ekim ayında hangi bankalar 32 günlük en yüksek mevduat faiz oranı veriyor? İşte en yüksek faiz veren bankaların bilgileri ve önümüzdeki aylarda bankaların faiz konusunda nasıl bir işlem yapacağı detaylar haberimizde... Bankacılıkta, belirli bir süre için para yatırılan hesaba vadeli mevduat hesabı adı verilir. Mevduat, bankaya yatırılan birikimler anlamına gelir. Vadeli mevduat ise birikimlerin belli bir süreliğine faiz kazanmasını ifade eder ve bu süreye hesabın vadesi adı verilir.


Ekim'de 32 günlük en yüksek mevduat faiz oranları!

Bankalar 32 günlük mevduata verdikleri faiz oranlarını güncellemeye başladı. Temmuz ayı sonunda bankaların verdiği hoş geldin faizinin özellikle e-vadeli hesap açanlara yüksek faiz vermesi yatırımcıyı endişelendirdi. Vadeli hesap faiz oranlarının düşmesiyle yatırımcılar alternatif kanallar aramaya başladı.

Ekim ayı en yüksek faiz veren bankalar listesi!

Halkbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.75

CepteTeb 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.75

Denizbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.65

Alternatif Bank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 13.50

CepteTeb Marifetli 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 13.00

ING Bank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 12.50

Fibabanka 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 12.00

Enpara 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.50

Yapı Kredi Bankası 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.50

Akbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.00

İş Bankası 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.00

NOT: FAİZ ORANLARI ANLIK OLARAK DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR DEVAMLI GÜNCELLENMEKTEDİR

Vakıfbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 8.75

HSBC 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 8.50

Garanti Bankası 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 4.50

Burgan Bank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 12.50

EKİM'DE DÖVİZ HESABINA EN YÜKSEK FAİZ ORANI VEREN BANKA HANGİSİ?

Doların son günlerde yükselmesi bankada doları olanları ve dolara yatırım yapmak isteyenleri heyecan sardı. Özellikle ABD'nin yaptığı teşvikler doların sürekli hareketlenmesine neden oluyor. Bankaların hem dolar hem de Türk Lirası vadeli hesap faiz oranlarını artırması ile hangi bankanın dolara ne kadar faiz verdiği merak konusu oldu.

Bankada dolar hesabı olanlara en yüksek faiz oranını Burgan Bank Odeabank ve Fibabanka vererek, en yüksek faiz oranı veren bankalar listesinde ilk sıraya yerleşti. Burgan Bank, Odeabank ve Fibabanka dolar hesabı olan müşterilerine yüzde 2,75 faiz oranı verecek cazip fırsatlar sunuyor. Burgan Bank Odeabank ve Fibabanka hoş geldin faizi ile bir aylık 32 günlük banka hesabı açan kişilere aylık faiz getirisi olarak en yüksek faizi veriyor. Faizlerin artması durumda ise bu miktarların artması da söz konusu olabilir.

Vadeli Mevduat Hesabı Ne Demek?

Bankacılıkta, belirli bir süre için para yatırılan hesaba vadeli mevduat hesabı adı verilir. Mevduat, bankaya yatırılan birikimler anlamına gelir. Vadeli mevduat ise birikimlerin belli bir süreliğine faiz kazanmasını ifade eder ve bu süreye hesabın vadesi adı verilir.

Vadeli hesaplar Türk Lirası ve döviz cinsinden olabilir. Vade seçenekleri çok çeşitli olmakla birlikte genel olarak 1 ay, 3 ay, 6 ay 12 ay ve 24 aydır. Söz konusu vadeler için ödenen yıllık faiz oranları ve Türk Lirası ve diğer döviz mevduatına ödenen faiz oranları farklıdır. Vadeli mevduata ödenen faizler piyasa koşullarına göre belirlenir. Her banka farklı vadeler için farklı faiz oranları uygular.

Yatırılan paranın bağlandığı vade sonunda, hesapta bulunan ana para ve işleyen faizi ile birlikte çekilebilir. Vade sonunda hesap bakiyesi tamamen veya kısmen çekilebilir, otomatik olarak vade yenilenmesi talimatı verilebilir veya hesaba farklı bir vade tanımlanabilir.

Vadeli mevduat hesabı yatırım ve birikim yapmak için en kolay ve avantajlı seçeneklerden biridir. Paranın bağlandığı vadenin erken çözülmemesi şartıyla, vadeli hesapta bulunan birikimler, işletilen faiz nedeniyle zaman içinde değer kazanır. O nedenle Vadesiz hesaba yatırılan paralar her zaman çekilebilirken, vadeli mevduat hesabına yatırılan paralar vade sonunda işleyen faiziyle birlikte çekebilir. Vadeli hesap açmak için bankaların belirlediği minimum tutar kadar para yatırmak gereklidir. Her bankanın Türk Lirası ve döviz cinsinden vadeli mevduat açtırabilmek belirlediği mimum tutar farklı olabilir. Hesabın vadesi uzadıkça ve yatırılan paranın miktarı arttıkça faiz getirisi de o kadar artar.

Tasarrufların değerlendirilmesi ve küçük birikimlerden gelir elde etmek için ideal bir yatırım seçeneği olan vadeli mevduat hesapları hem müşteriler, hem bankalar ve hem de ülke ekonomisine katkıda bulunarak birden fazla amaca hizmet eder;

Para biriktirme ve değerlendirme yöntemlerinden biri olarak vadeli mevduat hesabı yatırımcılara risksiz ve kolay gelir elde etme fırsatı sunar. Çalınma, kaybolma riskinden uzak banka güvencesinde saklanan birikimlerin bu sayede yatırıma dönüştürülerek gelir getirmesi ve enflasyona karşı değerinin korunması sağlanır.

Bankalar mevduat hesaplarına yatırılan paralarla kendilerine kaynak sağlar ve bu kaynağı hem kredi almak isteyen yatırımcılara kredi vererek yatırıma dönüştürerek bankacılık faaliyetlerini sürdürmeye devam eder.

Tasaruffların artması teşvik edilerek yastık altında atıl olarak saklanan birikimler ve kayıt dışı para ekonomiye kazandırılır, artan tasarruflar ise yatırımlara kaynak sağlayarak ülkenin kalkınmasını hızlandırır.

Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Vadeli mevduat hesabı açmak da vadesiz hesap açmak kadar kolaydır. 18 yaşını tamamlayan tüm bireyler vadeli mevduat hesabı açtırabilir. Bu işlem için bankanın sizden istediği belgelerle şubeye giderek hesap açılış sözleşmesi imzalamanız ve hesap formunu doldurmanız ve yeterlidir. Şube yetkililerine vadeli mevduat hesabınıza yatıracağınız parayı ne kadar süreyle bağlamak istediğinizi ve yatırmak istediğiniz tutarı ilettiğinizde hesap açılış işlemleriniz tamamlanır. Vadeli hesabınıza yatırmak istediğiniz tutarı diğer hesaplarınızdan transfer edibilir veya şubeden yatırabilirsiniz.