
Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından vatandaşların heyecanla beklediği kar yağışı an itibariyle İstanbul'da etkili olmaya başladı.

İSTANBUL'A LAPA LAPA KAR YAĞIYOR
İstanbul Avrupa Yakası'nın yüksek ilçeleri Silivri, Büyükçekmece, Başakşehir'de kar yağışı etkili oluyor. Öte yandan bazı vatandaşların kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadığı görüldü.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?
Yağış sonrası İstanbul Valisi Davut Gül, öğrencilerin merakla beklediği gelişmeye ilişkin A Haber'e açıklama yaptı.
İstanbul Valisi Davut Gül, "Şu an için eğitim-öğretimi olumsuz etkileyecek bir kar yağışı tespit edilemedi. Ekiplerimizle takip ediyoruz."dedi.

PEŞ PEŞE UYARILAR
Marmara'nın güney ve doğusu başta olmak üzere Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgeleri ile Tekirdağ, Çorum, Tokat, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yağış görüleceği tahmin ediliyor.
Etkilenen Bölgeler: Avrupa Yakası'nda Esenyurt, Silivri ve Bağcılar; Anadolu Yakası'nda ise Çekmeköy, Beykoz ve Ümraniye'de kar yağışı etkisini sürdürüyor.
Son Durum: Bazı bölgelerde araçların üzeri karla kaplanırken, belediye ekipleri buzlanma riskine karşı teyakkuza geçti.
Ulaşım: Yetkililer, sürücüleri gizli buzlanma ve görüş mesafesindeki azalmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Meteorolojiden Buzlanma ve Don Uyarısı
Kritik Süreç: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 434 numaralı uyarısına göre, buzlanma ve don olayları 30 Aralık saat 21:00'de başlayıp 5 Ocak sabahı saat 09:00'a kadar sürecek.
Beklenen Hadiseler: İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte şiddetli buzlanma, don, yer yer sis ve pus görülecek.
Ulaşım ve Güvenlik: Görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların erken uyarıları takip etmesi istendi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan uyarıda, "Yeni yılda soğuk ve yağışlı hava geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre 2025'in son günü ile yeni yılın ilk günü Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Yağışların Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir."denildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre 2025'in son günü ile yeni yılın ilk günü Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Yağışların Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.





































