AÖF sınav süresi kaç dakika? AÖF saat kaçta bitiyor? 2019 AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

AÖF sınavı saat kaçta bitiyor? Bugün iki oturum halinde gerçekleştirilecek olan AÖF bahar dönemi vize sınavı yarınki oturumlar ile birlikte tamamlanacak. Sınava katılan öğrenciler soru ve cevaplar için bekleyişe geçti. Peki, 2019 AÖF sınav süresi kaç dakika? AÖF saat sınavı kaçta bitiyor? AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Giriş Tarihi 13 Nisan 2019, 09:25 Güncelleme 13 Nisan 2019, 09:34
AÖF sınav süresi kaç dakika? AÖF saat kaçta bitiyor? 2019 AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

İÇİNDEKİLER

AÖF sınavı gerçekleştiriliyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi vize sınavına hazırlanan öğrenciler bugün ve yarınki oturumlara katılacak. Türkiye genelinde saat 9.30'da başlayacak ilk oturumun saat kaçta biteceği merak ediliyor. Peki, AÖF sınavı saat kaçta bitiyor? AÖF sınav süresi kaç dakika? AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

AÖF SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?

Türkiye genelinde yapılacak sınavların ik oturumu 9.30, ikinci oturumu ise 14.00'da gerçekleştirilecek. Cumartesi iki pazar iki olmak üzere toplam 4 oturumda gerçekleştirilecek olan sınavlarda adaylara her ders için 20 soru sorulacak ve cevaplamaları için 30'ar dakika sınav süresi verilecek.

Sabah 9.30'da başlayan sınav 11.30'da, 14.00'de başlayan sınav ise 16.00'da sona erecek.

Bahar dönemi dönem sonu sınavı: 25-26 Mayıs 2019

2018-2019 öğretim yılı üç ders sınavı: 20 Temmuz 2019

AÖF SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Anadolu Üniversitesi tarafından sınav soru ve cevaplarının hangi tarihte yayınlanacağı konusunda bir açıklama yapılmadı ancak, diğer sınavlara bakacak olursak soru ve cevapların sınavın tamamlanmasının ardından 1-2 hafa içerisinde erişime açılması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE PUANLAMA SİSTEMİ

84 – 100 notları arasında AA harf notu ile geçer
77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçer
71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçer
66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçer
61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçer
56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçer
50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçer
46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer
40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer
33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçer
0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalır.

SINAVA GİRERKEN YANINIZA ALMANIZ GEREKENLER

Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.
Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.
Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.ı gerekir.

HARF NOTLARININ ANLAMLARI NELERDİR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise başarısız harf notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.