İsrail Orta Doğu'yu ateş çemberine çekmek istiyor!

İsrail, İran Elçiliği'ni bombaladı. 8 can aldı. Tahran, fake misilleme yaptı. Tek kişinin burnu kanamadı. Ama dünya medyası, yaygara kopardı. Savaş tamtamları çaldı. İran'ı manşete çıkardı. Soru aynı: Arka planla ne 'war'? Tel Aviv, İran’ın üst düzey askerlerini vurdu. Tahran’ın misillemesine karşılık vereceğini duyurdu. Dünya, Tel Aviv’i haklı buldu. İnsanlığın adeta dili tutuldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2024 Güncelleme 17 Nisan 2024, 07:01
İsrail Orta Doğu’yu ateş çemberine çekmek istiyor!

İÇİNDEKİLER

İsrail, 7 ayda 34 bin kişiyi katletti. Dünya, görmezden geldi! Netanyahu ise durmak bilmedi. 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğunu yerle bir etti. İran, 12 gün sonra haber verip bomba gönderdi.

150 füzeden sadece 2'si İsrail toprağına gitti. Drone'ları kimse görmedi! Buna rağmen dünya medyası, İran'ı manşete çekti. Orta Doğu'da savaş ilan etti! Akıllara tek soru geldi: Oyun kurucular, ne planlıyor?

İSRA'EL' OYUNU
İsrail, Gazze'de taş üstünde taş bırakmadı. 34 bin Filistinli'yi hayattan kopardı. Bir süre önce de İran'ın Şam Konsolosluğunu bombaladı. Saldırıdan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi ve yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Hadi Hacı Rahimi'nin de olduğu 8 subay kurtulamadı. Buna karşılık İran, ABD'ye bilgi verip Tel- Aviv'e füze dronlarla operasyon başlattı. Ama başarılı olamadı. Yine de dünya, İsrail'in yanında konuşlandı. Batı ülkeleri İran'a karşı kınama mesajları yayınladı. Uluslararası medyada manşetlerden verilen senaryolarda "İsrail ile İran arasında 'savaş şovu' sürüyor. Sıra İsrail'de. Savaş kabinesi, İran saldırısına karşılık verme kararı aldı" yorumları yapıldı. ABD'li yetkililer, İsrail'in Tahran'ı doğrudan vurmayacağı, bunun yerine vekillere odaklanacağı yönündeki düşüncelerini aktardı. Avrupa ülkeleri İsrail'e 'itidal' çağrıları yaparken, "İran'a yaptırım" sinyalini vurguladı. İngiltere Başbakanı Sunak, G7 ülkelerinin İran'a karşı bir dizi tedbir almak üzere çalıştığını açıkladı. İsrail'li yetkililer, İran Devrim Muhafızları'nın terör örgütü ilan edilmesini talep ettiklerini hatırlattı.

'KO'MEDYA
Uluslararası medya kuruluşları, Orta Doğu'da büyük bir savaşın çıkacağını iddia etti:
- New York Times: İran'ın İsrail'e saldırısı yeni bir gerçeği ortaya çıkardı: Orta Doğu'daki çatışma Gazze'yle sınırlı kalmayabilir ve tüm bölgeye yayılabilir.
- Bild: İsrail, kendini savunma hakkını kullanmaya hazır. Bu girişim, savaşın birçok ülkeye yayılma ihtimalini de doğuruyor.
- The Guardian: İran'ın yeni bir hamle yapabileceği konuşuluyor. İsrail, buna fırsat vermeden bir saldırı yapabilir.
- Veterans Today: ABD, İran'ın küçük çaplı bir nükleer saldırıya itiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN