Kalbi kırılanlar dikkat!

Kırık Kalp Sendromu, kişinin üzücü durumlarla karşılaşması sonucu yaşanıyor. Kalp kriziyle karıştırılıyor. Bu nedenle uzman ekiplerce takip edilmesi gerekiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2024 Güncelleme 16 Nisan 2024, 07:00
Kalbi kırılanlar dikkat!

İÇİNDEKİLER

Kişinin yakın bir aile üyesini kaybetmesi, ayrılıklar yaşaması, işini, parasını kaybetmesi gibi ağır stres içeren olaylar, vücuda adrenalin salgılanmasına neden oluyor. Bu adrenalin ile kalp gücünü kaybederek Kırık Kalp Sendromu'na yol açıyor. Sonucunda; nefes darlığı, kalp çarpıntısı, bayılma gibi belirtiler yaşanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cihan Altın, sıklıkla 50 yaş üstü kadınlarda görülen sendromun belirtilerinin kalp krizine benzer olduğunu ifade ediyor.

HAFTADA 3 GÜN TEMPOLU YÜRÜYÜŞ
Altın, "Doktor, kişiye anjiyo önerisinde bulunabilir. Mutlaka bu belirtileri olan hastalara uzman kardiyologlar tarafından bakılmalı ve kişilere kısa sürede bir kayıp, bir acı yaşadı mı diye sorulmalıdır. İlaç tedavisi uygulandığı zaman 1 hafta ile 6 ay arasında iyileşen hastalarımız oluyor. Kalp krizinde nasıl tekrarlama ihtimali varsa bu sendromu yaşayan kişilerde de aynı durumu yeniden yaşama ihtimalleri olabilir" diyor. Haftanın 3 günü tempolu yürüyüş önerisinde bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN