Hakim Bey

İlk yarıda yokları oynayan Galatasaray 56 ve 72’de Barış Alper Yılmaz, 61’de Ziyech ve 83’te Icardi’nin golleri ile 3 puanı kaptı. Sarı-Kırmızılılar ligde üst üste 13. kez kazandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2024 Güncelleme 16 Nisan 2024, 07:00
Hakim Bey

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Alanyaspor'u deplasmanda 4-0 yendi. 25. dakikada Abdülkerim'in kafa vuruşu ağlarla buluştu. Maçın hakemi, Abdülkerim'in Balkovec'e faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. 41'de Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Mertens'in trivelası üst direkten geri geldi. 56'da Barış Alper Yılmaz, topu sağına çekip yerden sert bir vuruş yaptı. Top uzak direğin dibinden ağlarla buluştu: 0-1... 1 dakika sonra Barış kale önünden topu dışarı gönderdi. 61'de Hakim Ziyech, ceza sahası dışından sol ayağıyla yaptığı müthiş vuruşla skoru 2-0'a taşıdı. 64'te Leroy Fer, Barış Alper'e yaptığı faul sonrası 2. sarıdan kırmızı kart gördü. 72'de Barış Alper, ilk golde olduğu gibi topu sağına çekip çok iyi vurdu. Skor 3-0 oldu. 83'te arka direkte kendini unutturan Icardi'nin golüyle maçın skoru belirlendi: 4-0.

BARIŞ ALPER YILMAZ ŞOV YAPTI
Süper
Lig kariyerinde en fazla gol attığı sezonu geçiren Barış Alper Yılmaz (5), ilk kez bir maçta ağları iki kez havalandırdı. Avrupa'nın önemli kulüplerinin de takibinde olan yıldız futbolcu dün gece birbirinden güzel iki gole imza attı. Milli futbolcu bu sezon 31 Süper Lig maçında görev alırken 5 gol, 4 asistle 9 gole katkıda bulundu. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Barış Alper, "Kazandığımız için çok mutluyum. Şampiyonluğa adım adım yaklaşıyoruz" dedi.

DÖRT DÖRTLÜK CİMBOM
Alanyaspor'a rakip olduğu son 3 Süper Lig maçını da 4+ gol atarak kazanan Galatasaray, lig tarihinde üçüncü kez bir rakibine karşı bu şekilde 3 karşılaşmalık seri yakaladı. Alanyaspor'a karşı son 3 maçında 4+ gol atarak kazanan Cimbom, daha önce de Çaykur Rizespor ve Zeytinburnuspor'a karşı aynı seriyi yakaladı. Galatasaray ligin ilk yarısında oynanan maçta da Alanyaspor'u 4-0'lık skorla mağlup etmişti.

27. KEZ DİREKLERİ GEÇEMEDİ
Süper
Lig'de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray bu sezon direkleri geçemiyor. Sarı- Kırmızılılar'ın dün gece 27. kez topu direkten döndü. Cimbom, bu istatistikle Süper Lig'de zirvede yer alıyor. Alanyaspor karşılaşmasında topu direkten dönen Belçikalı yıldız Dries Mertens, 6. kez bu şanssızlığı yaşadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN