Dehşete kaynak

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü faciasının nedeni ortaya çıktı. İddiaya göre kaynakçılar ıie mobilyacılar aynı anda çalıştı. Talaş tozları, bir anda alev aldı. yangın her yeri sardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2024 Güncelleme 09 Nisan 2024, 06:59
Dehşete kaynak

İÇİNDEKİLER

Masquerade adlı kulüpteki facianın perde arkası aydınlandı. Tespitlere göre, önce mekanın çalışanları, ses yalıtım malzemelerini söküp çıkardı. 12 kişilik ekip, 17 gün boyunca çalıştı. Yine de işlerin yetişmeyeceği anlaşıldı.

Mobilyacılar ve metal işi yapanlar aynı anda tadilata başladı. Bu sırada talaşlar ve sökülen malzemeler, kaynak kıvılcımlarıyla alev aldı. Bu ihmal, 29 canı aramızdan ayırdı.

FACİAYA KAYNAK
Gayrettepe'de
bir apartmanın bodrumunda bulunan Masquerade adlı gece kulübündeki faciayla ilgili soruşturma derinleştirildi. Şüphelilerin ifadelerinden yeni detaylara ulaşıldı. Buna göre ilk olarak mekanın çalışanları ses yalıtım malzemelerini söktü. Ardından da metal işlerini yapacak 12 kişilik ekip 17 gün çalıştı. Çalışmaların yetişmeyeceğinin anlaşılması üzerine mobilya firması çalışanları da işe koyuldu. Mobilyacılar ve metal işi yapanlar birlikte çalıştı. Tadilat esnasında çıkan talaş tozları ve ahşap parçalar yeteri kadar temizlenmedi. Kaynak yapılırken etrafa saçılan kıvılcımlar bu taşlara sıçrayıp yangına yol açtı.

HEPSİ BİR ARADAYMIŞ
Metal işlerini yapan firmanın sahibi Kahraman Erdem ifadesinde şunları söyledi: Alt katta işimiz bitmişti. Orada genellikle her gün 12-13 kişi çalışıyorduk. Ancak o gün iş yeri çalışanlarının da olay yerinde olduğunu, sahneciler ve ahşapçıların sayısının çok fazla olduğunu gördüm. Bu yüzden de ölü sayısının fazla olduğunu düşünüyorum" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN