Umutları denize battı

38 bin mahkuma ‘erken tahliye’ yolu açıldı. Cezaevlerinde büyük sevinç yaşandı. Umutlanan Deniz Seki’nin ise hayalleri suya düştü. Kararın sanatçıyı kapsamadığı açıklandı. Alaattin Çakıcı’nın da serbest bırakılacağı öne sürüldü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2016 Güncelleme 18 Ağustos 2016, 00:23
Umutları denize battı

İÇİNDEKİLER

Mahkumların bir süredir beklediği "erken tahliye" sevinci Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile geldi. Denetimli serbestlik süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı, kamuoyunda "cezaların yatarı" olarak bilinen şartla tahliye oranı 3'te 2'den yarıya düşürüldü. Erken tahliyeden teröristlerin, darbecilerin, katillerin, hırsızların, tecavüzcülerin ve tacizcilerin yararlanamayacağı öğrenildi. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan Deniz Seki için de erken tahliye umudu doğdu. Ancak bu durum kısa sürdü. Uyuşturucu suçları kapsam dışı tutulduğu için ünlü sanatçının bu düzenlemeden faydalanamadığı açıklandı.

YÜZBAŞI EREN'E TAHLİYE
Alaattin Çakıcı hakkında ise flaş bir iddia ortaya atıldı. Bolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan Çakıcı'nın tahliye edileceği öne sürüldü. Avukatı Can Sevinç attığı tweette, "Alaattin Çakıcı tahliye oluyor. Ailesi ve tüm sevenlerinin gözü aydın" dedi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün kumpas davaları kapsamında "Atabeyler Davası"nın tek tutuklu sanığı Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren de tahliye oldu. 38 bin kişinin tahliye edilmesi kararının ardından mahkum yakınları cezaevlerine koştu. Heyecanlı oldukları görülen vatandaşların, yapılan düzenlemeden memnun oldukları belirtildi.

TERÖRİST, TECAVÜZCÜ, HIRSIZ ve KATİLE YOK
KHK; terör ve darbe ile toplumun vicdanını yaralayacak diğer bazı suçları kapsam dışında bıraktı. Buna göre erken tahliyeden şu suçlardan mahkum olanlar yararlanamayacak:

* Terör örgütü üyesi olanlar, örgüte yardım ve yataklık edenler, örgütün propagandasını yapanlar, örgüte finansman sağlayanlar.
* Her ne amaçla olursa olsun kasten adam öldürenler.
* Eş, çocuk, nine, dede, torun, kardeş gibi kişileri kasten yaralayanlar.
* Alt ve üst soydan olmasa bile yaşlı ve çocuklar gibi kendini savunamayacak durumda olanlarla akıl sağlığı yerinde olmadığından kendini savunamayanları kasten yaralayanlar.
* Her türlü cinsel taciz suçunu işleyenler.
* Özel hayatın gizliliğini ihlal edip telefon dinleyenler, birinin görüntüsünü kaydedenler, kamu görevlisi olarak yasadışı telefon dinleme işlemi yapanlar.
* Uyuşturucu ve uyarıcı maddeyi imal edenler ve ticaretini yapanlar.
* Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya kalkışanlar.
* Anayasal düzeni değiştirmeye kalkışanlar.
* Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunanlar.
* Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Hükümeti ortadan kaldırarak darbe girişiminde bulunanlar.