Kendisi gitsin tabloları kalsın

Öğretim görevlisi ressam Nihat K.'ya eşi Çeşminaz K. boşanma davası açtı. Boşanmak isteyen kadın mahkemeden eşinin tablolarının sayılıp üzerlerine tedbir kararı konulmasını istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2015 Güncelleme 16 Kasım 2015, 00:00
Kendisi gitsin tabloları kalsın

İÇİNDEKİLER

Bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan ve bugüne kadar sayısız sergi açan ressam Nihat K.'ya, 8 yıllık eşi Çeşminaz K. tarafından 500 bin lira tazminat istemli boşanma davası açıldı. Çeşminaz K. İstanbul Aile Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, kendisini aldattığını ve aşırı alkol aldığı zaman şiddet uyguladığını iddia ettiği ressam kocası Nihat K.'nın 200'den fazla eseri üzerine tedbir konulmasını istedi.

HEM ALDATTI HEM TANIŞTIRDI
Kocası Nihat K.'nın İ.E. ile yasak ilişki yaşadığını, sosyal medya hesaplarında birlikte çektirdikleri fotoğrafları paylaşmaktan çekinmediklerini, hatta İ.E.'yi geçen ağustos ayında Alaçatı'da kendisiyle tanıştırdığını öne süren Çeşminaz K. bu durumdan derin üzüntü duyduğunu dile getirdi. Çeşminaz K. evlilik öncesi aldığı aracını satıp ressam eşinin kredi kartı borçlarını ve faturalarını ödediğini, ona atölye kiralayıp tadilat yaptırdığını belirtip maddi kayıplarının giderilmesini istedi. Dilekçede, "Taksim Sıraselviler'deki adreste bulunan resimlerin tek tek tespit edilerek üzerlerine tedbir konulmasını talep ediyoruz. Tedbir kararının yarar sağlaması için resimlerin mahkemece tespit edilecek bir depoya kaldırılmasını istiyoruz. Yakında bir sergide satışa çıkacak eserlerden elde edilen gelire de tedbir konulsun. 250 bin lira maddi ve 250 bin lira manevi tazminatın ödenmesini talep ediyoruz" denildi.

Ali OKTAY