Anagol partisi!

Emine Ülker Tarhan CHP'den istifa etti! Anadolu Partisi'ni kurup başına geçti! Ancak yeşil çimlere inemedi! Katıldığı tv programında Volkan Demirel ve korumalarının estirdiği terörle ilgili soruya cevap veremedi. "Hatırlatma yaparsanız değerlendireyim" dedi. Tarhan fena halde gol yerken Afrika futbolunun internet siteleri milli kalecinin haberini satır satır işledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2014 Güncelleme 19 Kasım 2014, 01:53
Anagol partisi!

İÇİNDEKİLER

Futbol 11 kişilikti! Ancak yeşil çimlerden çıkıp, sosyal hayatın tam içine girdi! Türkiye'nin hem saha hem de tribündeki kırmızı kartları bitmek tükenmek bilmedi. Evden atılıp "kahvehanelere yollanan erkekler" bile yaşananlara pes etti! Ortam kırmızı karttan geçilmezken skandallara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz pazar günü oynanan Türkiye-Kazakistan maçı, gollerinden çok olaylarıyla gündeme geldi. FB'li milli kaleci Volkan Demirel, kendisine küfreden taraftara sinirlenip o anda sahayı terk etti. Stattan çıkarken ise tam anlamıyla terör estirdi. Milli kalecinin 8 koruması görevini yapan gazetecileri linç etmek istedi. 5 basın mensubu yaralanırken, gündem hem Volkan'a hem de Türkiye'deki futbol terörüne kilitlendi.

TAMAMEN GÜNDEM DIŞI KALDI...
Ancak bunlardan bihaber olan biri vardı ki herkesi şok etti. O isim CHP'den istifa edip kendi partisini kuran Emine Ülker Tarhan'dan başkası değildi. Tarhan, CHP'deki muhalifleri, kurucusu olduğu Anadolu Partisi'nin çatısı altında toplamaya karar verdi. Önceki akşam da özel bir kanalda yayınlanan programa gitti. Kendisine hem gündeme hem de yeni kurulan partisine yönelik sorular yöneltildi. O sorulardan biri de Volkan Demirel'in yol açtığı krizdi.

'KULAĞIMA ÇALINIYORDU AMA...'
Ancak deneyimli siyasetçi, ülkeyi ayağa kaldıran ve tartışması sınırları aşan bu soruya cevap veremedi. "Tabii ki furbolu çok seviyorum ama bu kısmını çok iyi izlememiş olabilirim. Hatırlatma yaparsanız değerlendireyim" diyen Tarhan, fena halde gol yedi. Tarhan durumu yuvarlak ifadelerle değerlendirerek şunları söyledi: "Ben özellikle bir iki gündür çok yoğundum. Kulağıma çalınıyordu ayrıntılar Volkan'la ilgili hatta birtakım açıklamalar geliyordu. Futbolda bu tarz görüntüler rahatsız edici olaibliyor. Zaman zaman insanlar duygularına mağlup olabilirler."

İÇİMİZDEKİ AFRİKALILAR
Emine Ülker Tarhan, Türkiye'nin gündeminden uzak kaldı. Demirel ve korumalarının estirdiği korkuyu hatırlamadı. Ancak bu olaydan çok uzakların bile haberi vardı. CamerFoot, afrik.com, africaanfootball, ghanasoccerweb gibi Afrika futbolunun iddialı siteleri, Volkan'la ilgili haberler yayımladı. Hatta futboldan çıkıp işin siyasi ve sosyal boyutlarına yer ayırdı. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın sakal eleştirisi üzerinden Volkan krizini yorumladı. İşte onlardan bazıları:
Sakalıyla cihadı desteklediği için tepkiler çekiyor.
Sakalına laf atan başkan bu olayların sorumlusudur.
Türk kaleci diğerlerinden farklı olduğu için tepki aldı.

ANAMUHALEFETE KIRMIZI KART
ESKİ CHP'li Emine Ülker Tarhan, yeni partisine kilitlendi. CHP'deki muhalif isimleri etrafında toplamak için harekete geçti. Ancak siyaset maçında gol atmaya çalışan Tarhan, gündemden fena gol yedi. Milli maçtan sonra yaşanan skandalı hatırlamayınca kırmızı kart gördü. Tarhan sosyal medyada da günün konusu oldu. Kendisi için "Daha ilk günden ofsayta düştü" yorumları yapıldı.

HATIRLATALIM
TARHAN milli kaleci Volkan Demirel'in yol açtığı krizi hatırlayamadı! TAKVİM olarak da bize hatırlatmak kaldı: A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 4. maçında Kazakistan'ı konuk etti. Maçtan önce tribünlerdeki taraftarlar, milli kaleci Volkan Demirel'e küfür etti. Bunun üzerine ilk 11'de olan ünlü sporcu, stadı terk etti. Demirel, maç çıkışı takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile birlikte stattan çıkmak istedi. Bu sırada gazeteciler kendisine soru yöneltti. Volkan cevap vermedi yanındaki 8 koruma ise gazetecilere saldırıp darp etti! İşte Tarhan son üç güne damgasını vuran bu gelişmeleri, hatırlayamadı.

UMRE SEFERİ
TARHAN
futboldan uzak kaldı. Eski partisi ise yine gündem yarattı. Genel merkeze açılan mescitle dikkat çeken CHP, şimdi de şaşırtıcı bir organizasyona adım attı. CHP'nin müftü kökenli milletvekili İhsan Özkes, kalabalık bir heyetle umre yapmayı planladıklarını açıkladı. Özkes, "Bazı arkadaşlar 'Toplu olarak umreye gidelim' dedi. Kısmet olursa, milletvekili, belediye başkanı ve il başkanı arkadaşlarımızdan bir grup oluşturacağız. Yolculuğun takvimi önümüzdeki günlerde belli olacak" dedi.