1 haftadır ıkınıyor!

Prof. Dr. Ercan, 1 hafta süren çalışması sonunda Marmaris açıklarında görünmeyen ve ıkınan bir yanardağ keşfetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2012 Güncelleme 19 Aralık 2012, 02:31
1 haftadır ıkınıyor!

İÇİNDEKİLER

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında sık sık gündeme gelen ve ilginç açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu kez Marmaris'te görünmeyen yanardağ keşfetti!

LAVSIZ YANARDAĞI
Bozburun beldesi ile Yunanistan'ın Sömbeki Adası arasındaki depremlerin nedenini araştıran Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bölgede bir yanardağ var. Bu yanardağ ıkınıyor ama basıncı yetmediği için lav püskürtemiyor" dedi. Denizde yanardağ araştırmasının Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ercan, şunları kaydetti: "Burada yanardağ ihtimali yüzde 70. Yanardağ ıkınıyor ama basıncı zayıf. O yüzden lav püskürtemiyor. Kesin sonuç için erken olsa da, mevcut bilgiler bunu doğruluyor. Sömbeki'de denizin yükselmesi de, püskürme sonucu olabilir. Bu oldukça yüksek bir ihtimal." Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın yaptığı bu açıklamalar bazı kesimler tarafından heyecanla karşılanırken; birçok kişi de görünmeyen yanardağ iddiası karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor.

CESUR DAVRANIŞ
Yanardağ araştırması sırasında Yunan Sahil Güvenlik botuyla karşılaştıklarını anlatan Prof. Dr. Ahmet Ercan, buna rağmen her şeyi göze alıp çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.



Adem ÜLKER