TIMELINE

27 Mayıs 2020
Koronavirüs hakkında tüm bildiklerinizi unutun!
İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs hakkında her geçen gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Dünya genelinde 5 buçuk milyonu aşkın kişiye bulaşan koronavirüs hakkında Hollanda'nın Amsterdam Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, koronavirüse karşı kazanılan bağışıklık süresinin 6 ayı geçmeyebileceği ortaya çıktı. Bu araştırma, Kovid-19'a karşı tek çarenin etkili bir aşı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İşte detaylar...
27 Mayıs 2020
Normalleşme takviminde dikkat çeken İstanbul ayrıntısı!
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan tedbirler normalleşme dönemi ile birlikte adım adım gevşetilmeye başlandı. Söz konusu normalleşme ile ilgili AK Parti’de il il hazırlanacak raporlar yol haritasını belirleyecek. Başkan Erdoğan’ın il başkanları ile bayramlaşmasında İstanbul ayrıntısı dikkat çekti. İl başkanları virüsün yayılmasını önlemek için seyahat yasağının en son İstanbul için kalkmasını istedi.
27 Mayıs 2020
Hangi Türk boyundan olduğunuzu biliyor musunuz?
Milyarlarca yıllık dünya tarihinde Türkler önemli bir yer tutuyor. Gerek kurdukları devletler, gerekse dünya mirasına yaptıkları katkılar nedeniyle en köklü milletlerin başında Türkler geliyor. Orta Asya'dan Avrupa'ya varana kadar pek çok yere dağılan Türk boyları buralara yerleşerek kültürlerini ve medeniyetlerini yaymış durumda. Peki Türklerin soyu nereden geliyor? İşte şehir şehir Türklerin geldiği boylar...
27 Mayıs 2020
Akdeniz'de korkutan deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Akdeniz'de saat 04.09'da 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 6,05 kilometre derinlikte olduğu ve Muğla'nın Datça ilçesine 290 ila 295 kilometre uzaklıkta gerçekleştiği belirlendi.
27 Mayıs 2020
2030 yılından geldiğini iddia etmişti! Kehanetleri yine gerçekleşti
Daha önce 2030 yılından geldiğini iddia eden ve bir takım açıklamalarda bulunan Noah'nın adını duymuşsunuzdur. Birçok zaman yolcusu çıktı ama Noah, yalan dedektörüyle kendini ispatlamaya çalışmıştı. Noah kehanetlerini bir bir sıralamaya devam ederken tüm tahminleri gerçekleşiyor. Kehaneti yine gerçekleşen Noah, dikkatleri üzerine çekti. İşte 2030 yılından geldiğini iddia eden Noah'ın kehanetleri.
27 Mayıs 2020
Temel ihtiyaç kredisi başvuru sorgulama nasıl yapılır?
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank temel ihtiyaç kredisi başvuru sonuçları sorgulama ekranı, başvuru işlemlerini başarılı bir şekilde tamamlamış olanlar tarafından sorgulanıyor. Yakın bir dönemde üç kamu bankası tarafından bireysel müşterilere 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi uygulaması başlatıldı. Bu kapsamda başvuru işlemlerini tamamlayanlar sonuç sorgulama işlemi ve kredilerin ne zaman hesaplara yatırılacağı konusunda detayları öğrenmek istiyor.
27 Mayıs 2020
Trump o görüşmenin detayını açıkladı
Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki durumu Başkan Erdoğan ile konuştuğunu açıklayarak, "Suriye'de, Türkiye sınırından askerlerimizi çektiğimizde de herkes bunun 'korkunç' olduğunu söyledi. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum ve sınırın biz olmadan gayet iyi olduğunu söyledi." dedi.
27 Mayıs 2020
İşte il il Kovid-19'dan vefat edenlerin sayısı
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 26 Mayıs Salı günü yapmış olduğu açıklamaya göre, bugün 28 vatandaşımız Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Türkiye'de toplam vakası sayısı ise bugün itibarıyla 158 bin 762 olurken toplam vefat sayısı da 4 bin 397'ye yükseldi. En çok merak edilen ise şehirlerdeki son durum oldu. Hangi ilde kaç kişinin koronavirüsten vefat ettiğini ilk kez A Haber açıkladı! İşte il il corona virüsten vefat eden kişilerin sayısı...
27 Mayıs 2020
(EYT) emeklilikte yaşa takılanlar için yeni formül!
EYT yasası ile ilgili gelişmeler oldukça yakından takip ediliyor. Bu anlamda EYT ile ilgili yeni öneri gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT ile ilgili açıklamalarından sonra binlerce EYT'linin emeklilik hayali ortadan kalkmış gibi gözükse de hükumetin EYT ile ilgili flaş bir adım atabileceği konuşuluyor.
27 Mayıs 2020
Spor ve düğün salonları açıldı mı? Spor salonlarında hangi önlemler alınacak?
Bakan Kasapoğlu katıldığı canlı yayında merak edilen sorulara cevap verdi. Bir çok vatandaş spor salonlarının ne zaman ve hangi şartlarda açılacağını merak ediyor. Spor salonları ne zaman açılacak? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Koronavirüs vakalarında görülen azalma sonrasında normalleşme takvimi devreye giriyor. İşte Spor salonları ne zaman açılacak? Spor salonlarında hangi önlemler alınacak? Merak edilen detaylar haberimizde...