TIMELINE

22 Mayıs 2020
Avrupa'da koronavirüs alarmı! İkinci dalga oradan gelebilir!
Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs en çok Avrupa ülkelerini vurdu. Avrupa’da hava sıcaklarının artması binlerce insanın sahillere akın etmesine neden oldu. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı plajlar devlet yetkililerini alarma geçirdi. İkinci bir koronavirüs dalgasından korkan İngiltere, Fransa ve Hollanda’da sağlık yetkilleri sahil şeritlerinde yani kısıtlamalar planladıklarını açıkladı.
22 Mayıs 2020
Tunceli'de korkutan deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 06.21'de Pülümür ilçesinde 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin yaklaşık 12 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
22 Mayıs 2020
Uçaklarla ilgili 'yok artık' dedirten gerçek! Meğer hostesler...
Günümüzde hemen hemen herkes şehir dışı yolculuklarında uçak kullanmayı tercih ediyor. Uçaklarda ücretsiz olarak dağıtılan kulaklıklarla ilgili öyle bir şey var ki hemen hemen herkes bundan habersiz… Uçakta dağıtılan kulaklıklar çift girişlidir. Neden böyle bir uygulama yapıldığını biliyor musunuz? İşte o ilginç sorunun cevabı…
22 Mayıs 2020
Kaşıkçı'nın ailesi katilleri affettiklerini duyurdu
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda canice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesi cinayeti işleyenleri affettiklerini duyurdu. Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaşıkçı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Allah'ın rızasını kazanmak üzere bu kararı aldıklarını savundu.
22 Mayıs 2020
İHA-SİHA hazımsızlığını susturan cevap!
CHP'ye yakınlığıyla bilinen SONAR Araştırma Şirketi'nin sahibi Hakan Bayrakçı, CNN Türk ekranlarında yayınlanan programda T3 Vakfı’nı karalamaya yönelik sözler sarf eden Ömer Lütfü Avşar’a sert tepki gösterdi.
22 Mayıs 2020
CHP'li İmamoğlu yine yalana sarıldı
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı 40 soru programında yine yalanlara sarıldı. Canan Kaftancıoğlu'nun İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin CHP'liler tarafından gözletildiği itirafını unutan İmamoğlu, "ihbar geldi" yalanını söyledi. CHP'li İmamoğlu, 1 dakikalık cevap süresinde söylediği yalanlarla gündem oldu.
22 Mayıs 2020
İmamoğlu'ndan skandal açıklama
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu katıldığı canlı yayında sorulan, "Eşcinsel evlilikleri onaylıyor musunuz?" sorusuna, "Ben özgürlüklere saygı duyan ve özgürlüklere dair toplum içindeki insanların kendi yaşamlarıyla ilgili süreçlerine destek olmaya çalışan bir yapım var." diyerek destek verdi. İmamoğlu'nun bu açıklamaları sosyal medyada tepkilere neden oldu.
22 Mayıs 2020
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor... Kısa çalışma ödeneğinde flaş değişiklikler
Corono virüs sebebiyle kısa çalışma ödeneği alabilmek için gerekli olan şartlarda değişiklikler yapıldı. Hükümet kısa çalışma ödeneği şartlarında vatandaşa esnek davranarak kolaylık sağladı.
22 Mayıs 2020
CHP’li İmamoğlu’na Haliç dersi
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu’nun geçtiğimiz gün sosyal medyadan Haliç’le ilgili yapmış olduğu paylaşımlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan jet yanıt geldi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, sosyal medya hesabından Haliç’le ilgili yapılanları tek tek sıralayarak adeta dersi verdi. İşte Sabah'tan Atakan Irmak'ın özel haberinin detayları...
22 Mayıs 2020
Emekliye en az 3776 TL! İsteyene avans imkanı
Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin aldığı ekonomik tedbirler paketinde emekliler için de pek çok müjde verildi. Peki emeklilere 3776 lira ödeme var mı? Emeklilik başvurusu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için, aylığın 90 gün içinde bağlanamamış olması ve yazılı başvuru yapılması gerekiyor. Şimdi bu uygulamanın mevcut emekliler için de hayata geçirilmesi gündemde. Bu konuda gözler Çalışma Bakanlığı'nda. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor. Halen emeklilik başvurusunu yapıp maaşının bağlanmasını bekleyenlere avans uygulaması yapılıyor. Yeni emekli, SGK'ya yazılı başvuruda bulunarak avans talep edebiliyor. SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor.