TIMELINE

14 Mayıs 2020
Hastanelere 5865 sürekli işçi alımı başvuru şartları nedir?
Sağlık Bakanlığı hastanelere İŞKUR üzerinden ilan yayınlayarak 5 bin 865 sürekli işçi alımı yapılacağı açıklanmıştı. Adaylar ilanları beklerken en çok şikayet edilen konuların başında yaş şartı bulunuyordu. Kayseri Üniversitesi tarafından Hastane bünyesine alımı yapılacak personel için 45 yaş şartı koydu. Bu gelişme üzerine hastanelere personel alımı yaş şartı yükseltilecek mi sorusu merakla bekleniyor. Bayram sonrası hemen ilanın yayınlaması beklenirken gelen haber adayları umutlandırdı.
14 Mayıs 2020
Trump'tan tartışma yaratan çağrı
Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde yeni tip corona virüs (covid-19) salgınına rağmen eyalet valilerinin okulları açması gerektiğini söyledi. Trump ayrıca arasının kötü olduğu iddia edilen Dr. Anthony Fauci için de çok çarpıcı açıklamada bulundu.
14 Mayıs 2020
O bölgelerde hava sıcaklığı artacak
Son dakika haberi... Hava durumunu araştıran vatandaşlara beklenen haber Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada bazı bölgelerimizde hava sıcaklığının 3 ila 6 derece artacağı belirtildi. Peki bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış var mı? İşte Meteoroloji'den gelen son dakika raporuna göre yurt genelinde hava durumu.
14 Mayıs 2020
Hafter milislerinden alçak saldırı
Son dakika haberi... Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'e bağlı milislerin, başkente düzenlediği roketli saldırıda Trablus Merkez Hastanesi ile çevresindeki bölgelerin vurulduğu ve sivillerin yaralandığı bildirildi.
14 Mayıs 2020
Orhan Gencebay'dan yeni şarkı ve film müjdesi
ATV ekranlarında yayınlanan Son Durak programında Melih Altınok’un canlı yayın konuğu olan usta sanatçı Orhan Gencebay yeni şarkı ve yeni film müjdesi verdi.
14 Mayıs 2020
CHP’nin öncesi sonrası yalanı!
CHP, Ankara’daki içme suyu hatlarının değiştirildiğini eski boruların kötü olduğunu belirttiği iki ayrı fotoğraf paylaştı. CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’tan önce ve sonra diye gösterdiği fotoğraflardan birinin Ankara’da değil, başka bir yerde çekildiği ortaya çıktı.
14 Mayıs 2020
Tıbbi malzemeler Gazze'ye ulaştı
Son dakika haberine göre, Türkiye'nin, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesine destek olmak için gönderdiği tıbbi yardım malzemeleri Gazze'ye ulaştı.
14 Mayıs 2020
Emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte Mayıs ayı SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ödeme tarihleri...
Yaklaşık 13 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emeklilerin aylığı ödemelerinin bu ay öne çekileceğini duyurdu. Yapılan bu açıklamanın ardından milyonlarca emekli büyük bir merakla "Emekli maaşları ne zaman yatırılacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Mayıs ayı emekli maaşı ödeme tarihi...
14 Mayıs 2020
Otobüs biletlerine tavan ücret kararı
Son dakika haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yurt içinde kara yoluyla yolcu taşımacılığı yapan firmalar için tavan ücret kararı aldı. Uygulama 31 Temmuz'a kadar geçerli olacak. Kara yolu taşımacılığında tavan ücretler kilometreye göre değişecek ve 100 ila 500 lira arasında olacak.
14 Mayıs 2020
ABD için korkutan senaryo
A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programına katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, ''dünya maskenin önemini geç anladı'' dedi ve ABD'de 800.000 kişinin koronavirüsten hayatını kaybedeceğini söyledi.