TIMELINE

17 Mayıs 2020
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sıcaklık 40 dereceyi bulacak
Son dakika hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden yayınlanırken, bugün yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olacağı belirtildi. Manisa ve Antalya gibi bazı illerde sıcaklıkların 40 dereceye kadar ulaşması bekleniyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte 17 Mayıs 2020 hava durumu tahminleri...
17 Mayıs 2020
Yasağa uymadılar! Ceza yağdı
Manisa'da sokağa çıkma yasağına uymadıkları tespit edilen 176 kişiye cezai işlem uygulandı. 12 kişiye adli işlem yapılırken, 164 kişiye ise 215 bin 978 lira ceza kesildi.
17 Mayıs 2020
SONAR'ın sahibinden CHP'li Özel'e sert tepki
CHP'ye yakınlığıyla bilinen SONAR Araştırma Şirketi'nin sahibi Hakan Bayrakçı, özel bir TV kanalında katıldığı programda CHP'li Özgür Özel'in skandal sözlerine sert tepki gösterdi. Memurları darbe imasıyla tehdit edip işlerinden çıkarmakla ilgili imada bulunan CHP'li Özel, "Bütün devlet memurları bilsin, 'saray rejiminin' sonu geliyor." gibi skandal sözler sarf etmişti.
17 Mayıs 2020
Hakan Bayrakçı'dan CHP'li Özgür Özel'e sert tepki
CHP'ye yakınlığıyla bilinen SONAR Araştırma Şirketi'nin sahibi Hakan Bayrakçı, bir televizyon kanalında katıldığı programda CHP'li Özgür Özel'in skandal sözlerine sert çıktı. Memurları darbe imasıyla tehdit edip işlerinden çıkarmakla ilgili imada bulunan CHP'li Özel, "Bütün devlet memurları bilsin, 'saray rejiminin' sonu geliyor." gibi skandal sözler sarf etmişti.
17 Mayıs 2020
SSK - SGK - Bağ - Kur Mayıs ayı emekli maaşları yattı mı?
Milyonlarca emekli tarafından Mayıs ayı emekli maaşları büyük bir heyecanla bekleniyordu. Bu ay emekliler bayram ikramiyesini de ceplerine koydu. Bu anlamda SGK emekli tahsis numarası sorgulama ekranı araştırılıyor. SGK tahsis numarası nedir? Kamu kurumlarında gerçekleştirilen pek çok işlemi online olarak yapabilme fırsatı sunan e Devlet, tahsis numarasının da öğrenilmesini kolaylaştırıyor.
17 Mayıs 2020
Milyonlar dikkat! Toplu olarak para iadesi yapılıyor!
Türkiye'de milyonların SGK sigortası bulunuyor. Fakat herkes emekli olamıyor. Bu bağlamda çalışanlar emekli olamadıkları için toplu para iadesi yollarını arıyorlar.
17 Mayıs 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı ve OGM personel alımı başvuru şartları
Orman Genel Müdürlüğü’nün 122 kişilik personel alımı ilanı Resmî Gazete’de yayımlandı. Böylece başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvurunun nereden yapılacağı belli oldu. İşte OGM personel alımı ile ilgili detaylar...
17 Mayıs 2020
Tüm Türkiye hastanelere personel ve işçi alımı başvuru şartları!
Türkiye genelinde bulunan özel hastanelere İŞKUR ve kariyer üzerinden personel alımları yapılacağı açıklan dı. En az ilkokul mezunları arasından Türkiye genelindeki özel hastanelere yapılan personel alımlarında başvurular internet üzerinden alınıyor.
17 Mayıs 2020
Taşeron ve kamu işçilere yüzdelik dilim ve ek maaş zammı var mı?
Koronavirüs salgının etkileri ekonomiyi de zorlamaya devam ediyor. Bu noktada birçok iş yeri kapanmış, bazı işçiler ise ücretsiz izne çıkarılmış, hatta bazı sektörlerde işçilerin işlerine son verildiği bile olmuştur. İşte bu zor zamanlarda hem devlet tarafından sağlanan kolaylıklar hem de bazı işverenlerin uygulamaları ile bireylerin bu süreci en az zararla atlatmaları üzerine çalışılıyor. Devlet kurumlarında çalışan taşeron işçilerin maaşlarına ek zam yapılması bekleniyor. 2020 yılında Çalışma Bakanlığı ile sosyal ve mali haklar adına masaya oturacak olan taşeron işçilerin liste başında yer alan başlıklarından birisi yüzdelik dilim. Taşeron işçilerin bu talebi ise bu konuda açılan davalar ve mahkemelerin verdiği kararlar ile güçlendi.
17 Mayıs 2020
ABD'de korkutan Kovid-19 iddiası
Son dakika haberine göre, ABD’nin Washington eyaletinde ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının şubatta değil, Aralık 2019'da ortaya çıkmış olabileceği iddia edildi.