TIMELINE

28 Mayıs 2020
YHT'de 2 ay sonra ilk sefer!
Son dakika haberleri.. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, normalleşme adımlarından Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başladığını duyurdu. Karaismailoğlu "Yüksek hızlı trenlerimizi yüzde 50 kapasiteyle çalıştıracağız. Bilet fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değildir." dedi.
28 Mayıs 2020
Meteoroloji'den kritik uyarı! O illerde yaşayanlar dikkat!
Son dakika hava durumu tahminlerine ilişkin bilgiler yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ile Eskişehir, Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte detaylar...
28 Mayıs 2020
Bilim insanları bile açıklayamıyor! 720 cinsel organı var, beyni yok...
Dünya bu sıra dışı canlıyı konuşuyor... Bilim insanlarının bile tam olarak nitelendiremediği bu canlıya 'Blob' yani 'damla' adı verildi. Beyni dahi olmayan bu canlı öğrenebiliyor, yaralandığında da 2 dakika içerisindeki kendini iyileştirebiliyor. İşte dünyayı hayrete düşüren o canlı.
28 Mayıs 2020
Adana'da feci kaza: 12 yaralı
Adana'da tarım işçilerini taşıyan iki midibüsün çarpışması sonucu 12 kişi yaralandı. Kazada yaralanan 12 kişi olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından devrilen midibüs bulunduğu yerden kaldırıldı.
28 Mayıs 2020
Polis ayağı kırılan kadını sırtında taşıdı
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından paylaşılan bir fotoğraf sosyal medyada büyük ilgi gördü. Yapılan paylaşımda, Tokat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun ayağı kırılan kadını sırtında taşıdığı anların fotoğrafına yer verildi ve "Hep yanınızdayız ve emrinizdeyiz" açıklaması yapıldı.
28 Mayıs 2020
Boeing, 737 MAX üretimine tekrar başladı
ABD’nin uçak üreticisi Boeing, ocak ayında durdurduğu 737 MAX tipi yolcu uçaklarının üretimine tekrar başladığını duyurdu. Firmadan yapılan açıklamada, "Boeing son aylarda 737 MAX üretimine sağlıklı bir dönüş için önemli ilerlemeler kaydetti. Firmamız bu süreçte, Federal Havacılık İdaresi ve diğer küresel düzenleyiciler ile çalışmaya devam etmiştir." ifadelerine yer verildi.
28 Mayıs 2020
Kanser uzmanlarından yoğurt uyarısı!
Araştırmada, hassas bağırsak sendromu tanısı konulan 189 hasta incelemeye alınarak, katılımcılardan her birinin her gün 500 ml (yaklaşık 2 fincan) ev yapımı yoğurt tüketmesi sağlandı ve semptomları 6 aylık süre boyunca izlendi. Araştırmada, hassas bağırsak sendromu semptomlarının katılımcıların yüzde 89'unda tamamen rahatladığı, varolan tüm hassas bağırsak sendromu semptomlarının kaybolduğu ve hastalarda günlük bağırsak hareketlerinin düzeldiği tespit edildi.
28 Mayıs 2020
İstanbul Azerbaycan bayrağının renklerine büründü
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ilan edilmesinin 102. yılı dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile Galata Kulesi, Azerbaycan bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.
28 Mayıs 2020
"Maskesiz havalimanına girilmeyecek"
Haziran ayında başlayacak uçuşlar öncesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Turizm Bakanlığı koordinasyonunda havalimanlarında koronavirüs tedbirleri ile ilgili bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, maske kullanmayan yolcuların havalimanlarına kabul edilmeyeceği, karşılama ve uğurlama için gelenlerin ise terminal binasına girişlerine izin verilmeyeceği açıklandı.
27 Mayıs 2020
ABD'de Uygur Türkleri için flaş karar
Son dakika haberine göre, ABD Temsilciler Meclisi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri'ne yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Nihai onay için Trump'ın imzasına sunulan tasarı, Uygur Türkleri'ne yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.