TIMELINE

29 Mayıs 2020
Bahane mi hazırlamaya çalışıyor?
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı “4 yıllık süre içinde Haliç’ten 280 bin ton çamur çıkarılarak, temizlenecek” paylaşım büyük tepki çekmişti. 1994 yılında Başkan Erdoğan’ın belediye başkanı olmasının ardından yürütülen projelerin başındaki eski Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İmamoğlu’na zor bir soru sordu. Eroğlu, “Acaba malum zihniyet çevreyi ve Haliç’i kirletmeye başladı da kamuoyuna şimdiden bunun bahanesini mi hazırlamaya çalışıyor?” dedi.
29 Mayıs 2020
Ne iş yaptıklarına inanamayacaksınız... 'Bu kadarı da olmaz" dedirtti
Dünyanın birçok mesleğinin kendi açısından zorlukları var ancak bazıları var ki herkesin gıpta ile baktığı. Öyle meslekler var ki, kimsenin asla çalışmak istemediği... Birçok insan ise mesleğinin ne kadar zor ve yorucu olduğundan şikayet eder durur. Kimileri mesleğini sıkıcı olduğu için beğenmezken kimileri ise mesleğini aşırı tempolu bulabiliyor. Fakat dünyada öyle meslekler var ki yaptığınız işe şükrettirecek cinsten! Dünyanın dört bir yanından sizler için derlediğimiz "dünyanın en zor ve en ilginç meslekleri" sizleri çok şaşırtacak! İşte "bu kadarı da olmaz" diyeceğiniz dünyanın en zor ve ilginç meslekleri.
29 Mayıs 2020
Isparta'da feci kaza!
Isparta’da işçileri taşıyan minibüs, yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce kaldırıma çıktı, daha sonra ise refüjdeki aydınlatma direğine vurdu. Aydınlatma direği kazadan sonra yan taraftaki tali yola devrilirken, minibüs iki teker üzerinde ağacın üzerine yan yatarak durabildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Minibüs olay yerine gelen çekici yardımıyla götürülürken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
29 Mayıs 2020
Menderes'in ölüsüne bile iftira attılar!
CHP beslemesi, Ekrem İmamoğlu'nun yamağı Merdan Yanardağ, alçaklıkta sınır tanımadı. TELE 1 kanalının sahibi Yanardağ, cuntacıların idam ettiği merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilgili alçakca iftiralar atarak darbecilerle adeta ağız birliği yaptı. Yassıada'nın eli kanlı katillerinin bile onca uydurmaya rağmen suçlu bulamadığı merhum Başbakanı töhmet altında bırakmaya çalışan Yanardağ'ın Adnan Menderes'in ölüsüne bile iftira atmasına büyük tepki gösterildi.
29 Mayıs 2020
ABD'de flaş karar: Acil durum ilan edildi
Son dakika haberine göre, ABD'de polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybettiği Minnesota eyaletinde Vali Tim Walz acil durum ilan ettiğini ve olayları yatıştırmak için Ulusal Muhafızları bölgeye sevk ettiğini açıkladı. Yaşanan şiddet olayları ve diğer gelişmeler üzerine, bölgedeki otobüs ve hafif raylı sistemlerin de devre dışı bırakıldığı duyuruldu.
29 Mayıs 2020
SGK 20 uzman yardımcısı alacak
Son dakika haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere sınavla 20 Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı alacak.
29 Mayıs 2020
Başkan Erdoğan'dan ABD'deki polis şiddetine sert tepki
Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti yüzünden hayatını kaybeden siyahi George Floyd hakkında sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Başkan Erdoğan, "Bizlere yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi öğreten İslam medeniyetinin bir ferdi olarak, bu insanlık dışı zihniyeti lanetliyorum." dedi.
28 Mayıs 2020
Bakan Koca paylaştı: Dünyaya örnek olacak
Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
28 Mayıs 2020
Yeni proje "ödünç veki"l mi?
A Haber canlı yayınında, muhalefetin ödünç milletvekili planıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Sonuç itibarıyla bir CHP merkezli, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, HDP, PKK, FETÖ, Saadet Partisi böyle bir cephe oluşturuluyor. Bu cephe kim? ‘Atlantik cephesi’ yani bunlar sonuç itibarıyla Türkiye’nin vatan bütünlüğü mücadelesine, terörle mücadelesine karşı bir cephe oluşturmaya ve o RAND Corporation’ın daha yakınlarda yayınlanan raporunda da o cepheyi kimin oluşturduğu itiraf ediliyor. Yani ‘muhalefeti birleştireceğiz ve iktidarı alacağız’ şeklinde bir Amerika projesi var." İfadelerini kullandı. İşte o açıklamalar...
28 Mayıs 2020
Trump kararnameyi imzaladı
Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararname imzaladı. Twitter'ın "bilgiyi doğrula" seçeneğini "siyasi aktivizm" olarak nitelendiren ve sosyal medya şirketlerinin "tekelcilik" yaptığını savunan Trump, "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz." diye konuştu.