TIMELINE

14 Mart 2020
Aksaray-Adana Karayolu'nda otobüs kazası!
Son dakika haberi... Aksaray-Adana Karayolu'nda yolcu otobüsü TIR'a arkadan çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre, 44 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi.
14 Mart 2020
İstanbul'da bu sabah! Şehitler Köprüsü...
İstanbul'da gece saatlerinden itibaren görülmeye başlayan sis kentin birçok noktasında etkili oldu. Sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde görüş mesafesi düşerken köprüler görünmez hale geldi.
14 Mart 2020
İzmir'de feci kaza! Yaralılar var
Son dakika haberine göre İzmir'in Konak ilçesinde aydınlatma direğine çarpan otomobildeki 4 kişi yaralandı. Yaralılardan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılına Numan Çelik'in (23) hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
14 Mart 2020
İtalya'da korkunç görüntüler! Balkonlara çıkıp...
Koronavirüs salgını dünyayı esir etmiş durumda. Avrupa ülkeleri koronavirüs nedeniyle ağır bedeller ödüyor. ABD Başkanı'nın çoğu Avrupa ülkesine seyahat kısıtlaması getirmesi de son darbe oldu. Salgından en ağır darbeyi alan ülke İtalya oldu. Ülkeden gelen korkunç kareler dünya basınında geniş yer aldı.
14 Mart 2020
Bağdat uçağı Ankara'da! Tüm yolcular karantinada
Bağdat'tan İstanbul'a havalanan ve Ankara Esenboğa Havalimanına yakıt ikmali için zorunlu iniş yapan uçaktaki yolcular karantinaya alınmak üzere ambulanslar ile Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne kaldırıldı.
14 Mart 2020
Microsoft'ta şoke eden istifa! Bill Gates...
ABD'nin önde gelen teknoloji firmalarından Microsoft, şirketin kurucusu ve teknoloji danışmanı Bill Gates'in yönetimden ayrıldığını duyurdu. Microsoft'tan yapılan açıklamada, Gates'in küresel sağlık, kalkınma, eğitim ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi hayırsever önceliklere daha fazla zaman ayırmak için şirketin yönetim kurulundan ayrıldığı bildirildi.
14 Mart 2020
Sosyal medyayı salladılar
ATV'nin iki dizisi Sen Anlat Karadeniz ve Hercai sosyal medyada gündem oldu. Hercai her cuma akşamına damga vurmaya devam ederken, geçtiğimiz aylarda ekranlara veda eden Sen Anlat Karadeniz de sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.
14 Mart 2020
Batı medyasının algı operasyonu sürüyor!
Çin'de ortaya çıktıktan sonra dünya genelinde yayılarak binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını ile ilgili batı medyası Türkiye aleyhine algı operasyonlarını sürdürüyor. Koronavirüs ile ilgili yapılan haberlerde Türkiye ile ilgili bir detay olmamasına rağmen İstanbul'dan ve camilerden fotoğraflar kullanan batı medyası salgının insanların bilinçaltında Türkiye ve Müslümanlar ile özdeşleşmesi için algı oluşturuyor. Algı operasyonunu gerçekleştiren NYT, BBC, CNN, Guardian gibi medya kuruluşlarına son olarak da AP ortak oldu.
14 Mart 2020
Ebabil kuşları Kâbe-i Muazzama'yı tavaf etti
Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan Kâbe-i Şerif'te bir Türk umrecinin çektiği video sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntülerde Ebabil kuşları ziyarete kapatılan Kabe'yi gökyüzünden tavaf ediyor... Ebabil Kuşları'nın Kâbe-i Muazzama'y Ebrehe'nin ordusuna karşı koruduğu Kur'an-ı Kerim'deki Fil Suresi'nde geçiyor. İşte Ebabil kuşlarının Kâbe'yi gökyüzünden tavaf ettiği o anlar...
14 Mart 2020
Alman Sağlık Bakanından korkutan açıklama
Çin’in Vuhan bölgesinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Avrupa’da büyük kayıplara yol açtı. Almanya’da vaka sayısı 3 bin 174’ye ulaştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya nüfusunun yüzde 60 ila 70'inin koronavirüs salgınından etkileneceğinin beklendiğini söylerken Almanya için korkutucu bir açıklama da Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn’den geldi. Spahn hastane yöneticilerine, “Doktor sayısı yetmeyecek, emekli doktorları şimdiden işe alın” ifadeleriyle seslendi.