TIMELINE

19 Mart 2020
Koronavirüs ABD'de can almaya devam ediyor
Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı dünya genelinde olduğu gibi ABD'de de yükselmeye devam ediyor. Ülkede son 24 saatte ölü sayısı 42 kişi artarak 150'ye ulaşırken, vaka sayısı ise 6 bin 300'den 9 bin 300'e yükseldi.
19 Mart 2020
Çin'de ilk kez oldu! Son 24 saatte koronavirüs vakası...
Çin'in Vuhan bölgesinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından "pandemi" (küresel salgın) ilan edilen koronavirüs salgını Avrupa'yı vurmaya devam ederken, Çin'in aldığı sert tedbirler işe yaradı. Ülkede son 24 saatte ilk kez yeni vaka tespit edilemedi.
19 Mart 2020
İngiltere'den geri adım! Covid-19 tedbirleri arttırıldı
Son dakika haberi... Koronavirüs salgınına karşı "toplumsal bağışıklık" modelini denemek isteyen İngiltere, bu kararından vazgeçti. Geri adım atan İngilizler tüm okulların kapatılma kararının yanı sıra Londra'daki metro hatlarını da kısmen kapatma kararı aldı.
19 Mart 2020
İstanbul'da kar yağışı
İstanbul'un Anadolu Yakasında tüm ilçelerde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış gece saatlerinde ısının sıfır dereceye düşmesi ile karla karışık yağmur ve kar olarak görüldü.
19 Mart 2020
Endonezya'da 6,6 büyüklüğünde deprem
Endonezya Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), merkez üssü adanın Güney Kuta bölgesinin 273 kilometre güneybatı açıklarında olan 6,6 büyüklüğündeki depremin, yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı.
19 Mart 2020
Ankara mart ayında beyaza büründü
Başkent Ankara'da aralıklarla etkili olan kar yağışı sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Ekipler ana arterlerde kar küreme ve yol tuzlama çalışması yaptı.
19 Mart 2020
Yeni tip koronavirüs, ABD Kongresine de sıçradı
ABD'nin Florida ve Utah eyaletlerinden biri Demokrat diğeri Cumhuriyetçi iki Kongre üyesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığı bildirdi.
19 Mart 2020
Van'da korkutan deprem!
Son dakika haberi... Kandilli Rasathanesi'nden alınan verilere göre Van'ın Gürpınar ilçesinde saat 02.07'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 5 km derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.
19 Mart 2020
‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’na övgü dolu sözler
Avrupa ve dünya basını Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 milyar liralık Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketinden övgüyle söz etti. Reuters, Türkiye ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 6 büyüdüğünü ve Merkez Bankası’nın planlanandan önce faizleri 100 baz puan düşürerek koronavirüse karşı mücadelede önemli bir adım attığını bildirdi.
19 Mart 2020
Türkiye 40 dakikalık teneffüs için seferber oldu
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Twitter hesabından öğrencilere ilk teneffüsün 40 dakika olacağı yönünde söz vermesi üzerine birçok il ve sektörden destek mesajı geldi.