TIMELINE

26 Mart 2020
Askeri fabrikada corona virüsüne karşı ilaç üretilecek!
İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip corona virüsü dünyayı esir aldı. Antartika hariç tüm kıtalarda görülen Kovid-19 Türkiye’ye de sıçradı. Virüsün Türkiye’ye sıçramasının ardından hükümet tarafından alınan tedbirler bir bir uygulanmaya başlandı. Başkan Erdoğan, corona virüsün durdurulması için çalışmaların başladığını açıklarken vatandaşların evlerde kalmasını istedi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir son dakika haberi geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, corona virüsü salgınıyla mücadelede ihtiyaç duyulan ilaç ve sıhhi malzemeler ile solunum cihazının üretilmesi için Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne talimat verdi. İşte tüm detaylar…
26 Mart 2020
Bir Zamanlar Çukurova'nın Züleyha'sını hiç böyle görmediniz!
Bir Zamanlar Çukurova, perşembe günlerinin en çok izlenen dizisi olmaya devam ediyor. Yeni bölümleri merakla beklenen fenomen dizinin başrollerinde Hilal Altınbilek, Uğur Güneş, Murat Ünalmış ve Vahide Perçin gibi yıldız isimler yer alıyor. Bir Zamanlar Çukurova'nın en dikkat çeken isimlerinden biri de hiç şüphesiz güzelliğiyle dikkat çeken Hilal Altınbilek... Kariyer basamaklarını hızla tırmanan yıldız oyuncu adından sıkça söz ettiriyor. Hilal Altınbilek 21 Ocak 1991 tarihinde İzmir'de Kosova kökenli bir ailede doğdu. İlkokul'dan itibaren tiyatro ile ilgilendi. Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okurken oyunluğa başladı. Hilal Altınbilek'in yıllar öncesine ait olan görüntüleri sosyal medyayı salladı. Çocukluk ve gençlik yıllarına ait olan karelerdeki değişim görenleri hayrete düşürdü. İşte Bir Zamanlar Çukurova'nın Züleyha'sı Hilal Altınbilek'in değişimi...
26 Mart 2020
İşte vücudun en çok ihtiyaç duyduğu 20 besin
Bilim insanları açıkladı! İşte vücudun en çok ihtiyaç duyduğu 20 besin! Besinler vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sağlayarak sağlıklı bir birey olmamızı sağlar. Bilim insanları 1000 çeşit ham besin maddesini araştırdı ve bunun sonucunda vücudun en çok ihtiyaç duyduğu besinleri ortaya çıkardı. Peki vücudumuzun ihtiyaç duyduğu en faydalı besinler nelerdir? İşte vücudumuzun ihtiyaç duyduğu en besleyici besinler...
26 Mart 2020
Avustralya'da corona virüsü vakası yükseldi!
Çin'de ortaya çıkan yeni tip corona virüsü can almaya devam ediyor. Avustralya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 11'e, vaka sayısı 2 bin 728’e çıktı. Eyalet genelinde 520 vaka bulunduğunu ve bunlardan 149 hastanın iyileştiğini belirten Victoria Sağlık Bakanı Jenny Mikakos, ‘‘Ne yazık ki Victoria'da koronavirüs ile ilgili ilk iki ölümü kaydettik.’’ ifadelerini kullandı.
26 Mart 2020
ABD'de Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısı bini aştı
Dünyada salgının en etkili olduğu ülkelerden biri haline gelen ABD'de, Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, yaklaşık 12 saat önce 55 bin 238 olan vaka sayısı 13 bin 334 artarak 68 bin 572'ye, 802 olan ölü sayısı da 236 artarak 1038'e çıktı..
26 Mart 2020
32 bin personel alımı ilanı Resmi Gazete'de
Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanlığınca KPSS puanıyla atanacak 18 bin sözleşmeli sağlık personeli ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. KPSS puanıyla atanacak sözleşmeli personelin 11 bini hemşire, 1600'ü ebe ve 4 bin 687'si sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olacak. Adaylar tercihlerini 26 Mart-1 Nisan'da ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapacak. Sağlık Bakanlığının 14 bin sürekli işçi alımı için başvurular ise 26-30 Mart'ta İŞKUR'un internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.
26 Mart 2020
Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de
Son dakika haberine göre, Elazığ'da bir bölge riskli alan ilan edilirken, Erzincan ve Gaziantep'te bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Elazığ'da Abdullah Paşa (Sürsürü) Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bölge riskli alan ilan edildi. Erzincan'da bazı taşınmazların, bölgedeki sağlıksız ve riski yapılaşmanın çözümüne yönelik kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bazı taşınmazların içme suyu temini projesi kapsamında acele kamulaştırılmasına karar verildi. Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun kapsamında 8 madde ve türevi uyuşturucu madde kapsamına alındı.
26 Mart 2020
Avrupa'da papazlar sokağa indi!
Türkiye'deki Avrupa hayranlarını üzecek görüntüler Kuzey Makedonya'dan geldi. Görüntülerde papazların sokakları kutsadığı ve koronavirüsten kurtulmak için dua ettiği görülüyor. Türkiye koronavirüs sürecinde bütün dünyanın örnek aldığı bir ülke halindeyken camilerden dua seslerinin yükselmesini sindiremeyenler Türkiye'nin yoğun çabalarını gözardı ederek algı operasyonu başlatmışlardı.
26 Mart 2020
Virüse yakalanan Dybala'dan dikkat çeken paylaşım
İtalyan ekibi Juventus'ta Daniele Rugani, Blaise Matuidi ve Paulo Dybala'nın koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. Arjantinli yıldız Dybala sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sevenlerine mesaj gönderdi.
26 Mart 2020
Türkiye'den Irak'a maske desteği
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın girişimiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Kerkük Sağlık Müdürlüğüne 18 bin maske yardımında bulunuldu.