TIMELINE

25 Mart 2020
2 bin 721 öğrenci Türkiye'ye getirildi!
Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır ve KKTC'de geçici olarak bulunan ve dönmek isteyen öğrencilerimizin tahliye işlemleri tamamlanmış, 2 bin 721 öğrencimiz Türkiye'ye getirilmiştir" ifadelerini kullandı.
25 Mart 2020
Güney Kore corona virüsü nasıl yendi?
İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip corona virüsü dünyayı esir aldı. 6 kıtaya yayılan koronavirüs nedeniyle 20 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Koronavirüsten en fazla etkilenen ülkeler arasında olan Güney Kore, virüse karşı açtığı savaşı kazandı. Peki Güney Kore corona virüsü nasıl yendi? Güney Kore’de yaşayan üniversite öğrencisi Nayeon Kwon, katıldığı bir canlı yayında ülkesinde yaşanan sürece çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberine ilişkin tüm detaylar…
25 Mart 2020
Kuruluş'un Şeyh Edebalı'sı hakkındaki gerçek şoke etti!
Kuruluş Osman dizisinin Şeyh Edebalı'sı Seda Yıldız hakkındaki gerçek şoke etti! Meğer oğlu... Kuruluş Osman dizisinde Şeyh Edebalı karakterini canlandıran başarılı oyuncu Seda Yıldız, dizideki performansı ve Osman Bey'e verdiği öğütlerle dikkat çekiyor. Atv'nin reyting rekortmeni Kuruluş Osman son bölümüyle yine zirvenin sahibi oldu. Dizide Osman Gazi, Bamsı ve Şeyh Edebalı izleyici tarafından en çok ilgi gören karakterler. Dizinin izleyicileri Şeyh Edebalı'nın gerçek hayatını merak etti ve öğrendikleri gerçek karşısında şoke oldu. Kuruluş Osman'ın Şeyh Edebalı'sı Seda Yıldız'ın oğlu da babası gibi oyuncu!
25 Mart 2020
Virüs nedeniyle iptal edilmişti! Hakları yayımlandı!
Çin'de ortaya çıkan ve giderek dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs Türkiye'ye de sıçradı. Türkiye, koronavirüs önlemleri kapsamında bazı uçuşları iptal etti. Uçuşları iptal edilen yolcuların hakları Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 5 Şubat'tan itibaren uçuşu iptal edilen yolcu, istediği bir tarih için bilette değişiklik yapabilecek veya biletini açığa alabilecek. Açığa alınıp kullanılmayan bilet için uçuş yasağı kalktıktan sonraki 2 ayın sonunda iade bedeli alınabilecek.
25 Mart 2020
Avustralya'da halka 'evde kalın' çağrısı
Yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) can kaybının 8’e, vaka sayısının da 2 bin 364’e yükseldiği Avustralya’da, Başbakan Scott Morrison vatandaşlarına ‘‘evde kalın’’ çağrısında bulundu.
25 Mart 2020
Lübnan koronavirüs için ekonomik tedbirler aldı
Lübnan hükümeti, yeni tip koronavirüsün (COVID-19) halk üzerindeki ekonomik etkilerini azaltmak için elektrik, su ve telefon faturaları ile vergi ödemelerinin ertelenmesine karar verdi.
25 Mart 2020
Sudan ve Mısır'dan getirilen öğrenciler Sivas'ta
Sudan ve Mısır'dan Sivas'a getirilen öğrenci ve ailelerden oluşan 135 kişi, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gözlem altında tutulacakları Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurda yerleştirildi.
25 Mart 2020
Boko Haram, Çad ordusuna saldırdı! 92 asker öldü
Orta Afrika ülkesi Çad'da terör örgütü Boko Haram'ın ordu mensuplarına düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 92 askerin yaşamını yitirdiği, 47 askerin yaralandığı bildirildi.
25 Mart 2020
Ekonomiye ilişkin "torba teklif" kabul edildi
AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi.
25 Mart 2020
Resmi Gazete'de yayımlandı: O krediler ertelendi
Son dakika haberi! Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; koronavirüs salgınından zarar gören esnaf ve sanatkarların Halk Bankası’ndan 31 Mart 2020 ve öncesinde kullandıkları düşük faizli kredilerinden doğan borçlarından 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan kredi borçları, üç ay faizsiz olarak ertelenecek.