TIMELINE

23 Mart 2020
TBB bankaların çalışma saatlerini değiştirdi!
Türkiye Bankalar Birliği, İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan koronavirüsün Türkiye’ye de sıçramasının ardından bir dizi önlemler aldı. Buna göre, bankaların mesai saatleri değişerek bugünden itibaren 12:00 ile 17:00 arasında hizmet verecek.
23 Mart 2020
Aydın'da feci kaza!
Aydın'da bir motosiklet sürücüsü direksiyon konrolünü kaybederek kaldırıma çarptı. Ağır yaralanan sürücü, 112 Acil Servis ekibince kaldırıldığı Kuşadası Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
23 Mart 2020
12 saat içerisinde piyasaya sürmezlerse...
Katıldığı bir programda koronavirüs salgınını fırsata çevirmek için maske stoğu yapan firmalar hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Maske stokları yapan firmalar 12 saat içinde depolarında yaptıkları stokları piyasaya sürmezlerse işlem başlatacağız” ifadelerini kullandı.
23 Mart 2020
Kovid-19'un yeni belirtileri ortaya çıktı!
Kovid-19 tehlikesi dünyada her geçen gün artarak devam ediyor. Devletler aşılar geliştirmeye çalışsa da zamanı konusunda kesin bir bilgi henüz yok. Bu gelişmeler yaşanırken virüsün etkileriyle ilgili de çalışmalar sürüyor. İngiltere'de önde gelen kulak burun boğaz (KBB) uzmanlarından olan Profesör Nirmal Kumar, Sky News'e yaptığı açıklamada, ateş ve öksürük gibi daha yaygın semptomlar görülmeyen bazı Kovid-19 hastalarının koku ve tat alma duyularını kaybettiğini söyledi.
23 Mart 2020
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bakanlık 15 personel alacak
Son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığınca "dernekler denetçi yardımcısı" kadrosuna sözlü giriş sınavı ile 15 personel alımı gerçekleştirilecek. Adaylar "www.icisleri.gov.tr" web sitesinde yayımlanacak sınav başvuru linkinde yer alan 2020 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu'na "www.turkiye.gov.tr" internet adresi üzerinden e-devlet şifresi ile 6-10 Nisan tarihlerinde erişip, elektronik ortamda doldurarak müracaat edecek.
23 Mart 2020
Soylu'dan maske stoğu yapan firmaları uyardı!
Son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Instagram'da katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bakan Soylu maske stoğu yapanların tespit edildiğini söyledi ve firmaları uyararak, "12 saat içinde depolarında yaptıkları stokları piyasaya sürmezlerse işlem başlatacağız." dedi.
23 Mart 2020
Mısır'da koronavirüsten 4 kişi daha öldü
Son dakika haberine göre, Mısır'da 4 kişinin daha yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 14'e yükseldiği bildirildi. Öte yandan, el-Ahram gazetesinin internet sitesinde yayımlanan haberde, Kovid-19'la mücadele çalışmaları yürüten Tümgeneral Halid Şeltut'un da salgında hayatını kaybettiği duyuruldu.
23 Mart 2020
ABD maşası BAE'ye Libya'da şok!
Darbeci asker Halife Hafter'e bağlı uçaklar için Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) akaryakıt taşıyan petrol tankerine Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı silahlı güçlerce el konulduğu bildirildi.
23 Mart 2020
Esma anne o görüşmeyi A Haber'e anlattı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Miraç Gecesi'ni mesajla tebrik eden Esma Çökmen'le telefon görüşmesinin videosunu Twitter hesabından paylaşmıştı. Peki sürpriz görüşmede nasıl gerçekleşti? A Haber, Esma Çökmen'in evine konuk oldu ve görüşmenin detayları hakkında kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdi. Esma Çökmen Başkan Erdoğan ile 12 yıl önce tanıştığını söyleyerek, sürpriz görüşmenin detaylarını anlattı. Öte yandan Esma Çökmen'in evinin duvarlarındaki Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte olduğu fotoğraflar dikkatlerden kaçmadı.
23 Mart 2020
İletişim Başkanlığı Kovid-19 vaka durumunu açıkladı
Son dakika haberine göre İletişim Başkanlığı, dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) görüldüğü ülkelerdeki vaka, ölüm ve taburcu sayılarını açıkladı.