TIMELINE

02 Ağustos 2019
Ekrem İmamoğlu da akraba torpili furyasına kapılmış...
Türkiye son günlerde CHP'li belediye başkanlarının belediyeleri nasıl akrabaları için vurgun yerine haline getirdiklerini konuşuyor. Birbiri ardına ortaya çıkan torpil skandallarından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da akraba torpilinde diğer CHP’lilerden geri kalmadığı ortaya çıktı. İmamoğlu’nun baldızı ve kuzeni önceki dönem yönettiği Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışıyor.
02 Ağustos 2019
Facebook'tan Suudilere 'gizli etki' operasyonu!
Sosyal paylaşım platformu Facebook, Suudi Arabistan hükümeti adına "gizli etki" kampanyası yürüten bir grubu tespit ederek faaliyetlerine son verdi. Facebook, bu hesapların Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ekonomik ve sosyal reform planları ile Suudi askerlerinin Yemen'deki başarılarını övdüğü, Türkiye, İran ve Katar gibi komşu ülkelere yönelik de sıklıkla eleştiriler getirildiğinin görüldüğü bilgisini paylaştı. Facebook Siber Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher, 'Bu tür etkinlikleri saptamak ve durdurmak için sürekli çalışıyoruz, çünkü hizmetlerimizin insanları yönlendirmek için kullanılmasını istemiyoruz' dedi.
02 Ağustos 2019
Dondurma çubuklarından öyle bir şey yaptı ki! İnanamayacaksınız...
YouTube videoları artık günümüzde milyonlarca internet kullanıcısı için vazgeçilmez hale gelmiş durumda. Kimi zaman müzik dinlemek, belki belgesel izlemek için kullandığımız YouTube, bazen de birbirinden ilginç yetenekleri izleyiciyle buluşturuyor. YouTube'ta en çok ilgi gören video türlerinden biri de yetenekli insanların hünerlerini sergilediği içerikler. Son olarak 18 yaşındaki genç bir İngiliz YouTuber, dondurma çubuklarından drone yaptı! İngiliz YouTuber'ın YouTube videosu çok kısa sürece milyonlar izlendi. İşte izlenme rekorları kıran o YouTube videosunun içeriği ve sizleri çok şaşırtacak "dondurma çubuğundan drone" projesi...
02 Ağustos 2019
Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de
Samsun'un Bafra ilçesinde bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Malatya'nın Darende, Yazıhan ve Akçadağ ilçelerindeki 4 bölgenin kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.
02 Ağustos 2019
Şırnak'ta teröre bir darbe daha
İçişleri Bakanlığınca iç güvenlik operasyonları kapsamında Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda iki terörist etkisiz hale getirildi
02 Ağustos 2019
İkramiyelerin ödeme tarihi belli oldu
Son dakika haberi... Kamuda çalışan işçilere verilen bir maaş tutarındaki ikramiyenin ödeme tarihi belli oldu. İşte Başkan Erdoğan'ın kararıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan kamu işçilerine ikramiye tutarı ödeme tarihi...
02 Ağustos 2019
Güven Bana'da geceye damga vuran an!
ATV ekranlarında yayınlanan fenomen bilgi yarışması 'Güven Bana' 6. yeni bölümüyle izleyicisini ekranları başına kilitledi. Ekranların sevilen ismi Müge Anlı'nın sunduğu 'Güven Bana'nın son bölümünde duydu dolu anlar yaşandı. Genç yarışmacının annesinin ağladığını gören başarılı sunucu Müge Anlı gözyaşlarına hakim olamadı. İşte Müge Anlı'nın sunduğu 'Güven Bana' yarışmasında geceye damga vuran o anlar...
02 Ağustos 2019
ABD'den skandal PKK/PYD açıklaması
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'den Suriye'de kurulması planlanan barış koridoru ve terör örgütü PKK/PYD'ye ilişkin skandal bir açıklama geldi. Barış koridoru konusunda anlaşma sağlanamadığını belirten Jeffrey, PKK/PYD'yi kastederek "DEAŞ'a karşı bizimle savaşanları korumaya devam edeceğiz" dedi.
02 Ağustos 2019
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yeni fakülteler...
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
02 Ağustos 2019
İstanbul İzmir otoyolu ne zaman açılacak?
İstanbul ile İzmir arasında 8,5 saati bulan seyahat süresini 3,5 saate düşürecek otoyolun ne zaman açılacağı vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Bu nedenle arama motorlarında merakla sorgulatılan sorular arasında İstanbul İzmir otoyolu ne zaman açılacak sorusu yer alıyor. Peki, İstanbul İzmir otoyol ücreti ne kadar olacak?