TIMELINE

09 Eylül 2019
İsraf diye 730 araç iade eden İmamoğlu'ndan 997 araçlık yeni ihale!
Seçim çalışmalarından bu yana sürekli olarak İBB’de israf olduğunu iddia eden CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, ihtiyaç fazlası diyerek bin 247 aracın belediye sisteminden çıkarırken İSKİ için 997 kiralık araç ihalesi açması dikkat çekti. Kiralanan bu araçlara ise 16 milyonu aşkın bir ödeme yapıldığı ortaya çıktı.
09 Eylül 2019
Çukur'da oynayacağı iddia edilmişti! Kobal'ın o görüntüsü olay oldu
Sinem Kobal ortaya çıkan görüntüsüyle olay oldu. Kenan İmirzalıoğlu ile geçtiğimiz yıllarda dünyaevine giren güzel oyuncu Sinem Kobal'ın Çukur dizisinde oynamak için anlaşmaya vardığı iddia edilmişti. Başarılı oyuncunun diziden bölüm başı 50 bin TL alacağı iddia edilirken, Çukur'un yeni sezonu öncesi bu iddialarla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Sinem Kobal'ın yıllar önceki haline ait eski fotoğrafları ise sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Sinem Kobal'ın yıllar önceki haline ait eski fotoğrafları ise sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. İşte Sinem Kobal'ın değişimi...
09 Eylül 2019
Altın fiyatları ne kadar?
Altın fiyatlarında son dakika hareketliliği yaşanıyor. Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik nedeniyle altın fiyatları yukarı yönlü seyir izlemeye başladı. Yatırımcılar son aylarda altına yöneldi. Peki, altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 22 ayar bilezik gramı, gram, çeyrek ve tam altın fiyatlaı ne kadar? İşte 9 Eylül canlı altın fiyatları...
09 Eylül 2019
ABD'den Türkiye çağrısı
ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Türkiye'ye yaptığı ziyarette iki ülke arasındaki ekonomide güçlü iş birliğine dikkat çekerek ülkesindeki yatırımcılara seslendi. Ross yatırımcılara "Çin'i değil, Türkiye'yi tercih edin" mesajı gönderirken ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkartılmasının hedeflendiğini söyledi.
09 Eylül 2019
Evde bakım maaşı yatan iller hangileri?
Evde bakım maaşı ile ilgili araştırmalar sürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hasta kişilerin yakınlarına ödenen evde bakım aylığının hesaplara yatıp yatmadığı merak ediliyor. Her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte 9 Eylül evde bakım maaşı sorgulama...
09 Eylül 2019
Meteoroloji'den 9 ile son dakika yağış uyarısı
Son dakika hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden yayınlandı. Yurt genelinde yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı olan 9 Eylül'de hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji'den yayınlanan uyarılarda yağışların Samsun, Rize, Artvin, Ağrı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ordu'nun batı kesimleri, Trabzon ve Erzurum'un doğu kesimlerinde etkili olacağı bildirildi. Peki bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte 9 Eylül 2019 Pazartesi hava durumu tahminleri...
09 Eylül 2019
ABD'den Taliban'a sert uyarı!
Taliban'ın düzenlediği saldırılarla elindeki pazarlık gücünü artıramayacağını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Taliban sınırı aştı. Umarım aklıselim galip gelir, gerisi Taliban'a kalmış" ifadelerini kullandı.
09 Eylül 2019
İETT bugün ücretsiz mi?
9 Eylül yani bugün İETT ücretsiz mi olacak? Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrenci ve velileri tarafından toplu taşımanın bugün ücretsiz olup olmayacağı merak edilmeye başlandı. Konu ile ilgili resmi açıklama geldi. Peki, İETT bugün ücretsiz mi? 9 Eylül toplu taşıma bedava mı? Okulun ik günü otobüsler saat kaça kadar ücretsiz?
09 Eylül 2019
PKK, orman yangınlarından sonra o yangınları da üstlendi
Ülke genelinde çıkan orman yangınlarını üstlenen hain terör örgütü PKK, iş yeri ve fabrika yangınlarını da üstlendi. Terör örgütü İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 9 ilde art arda sabotajlar yaptığını ‘Halkların Birleşik Devrim Hareketi’ kılıfı altında itiraf etti. Bölücü terör örgütü yaptığı açıklamada “Son günlerde adını kamuoyuna duyuran bazı oluşumların bizzat gerçekleştirdiğimiz eylemlere gölge düşürücü biçimde, emek verdiğimiz eylemlerimizi ‘üstlenici’ açıklamalar yaptığı görülmüştür. Ne amaçla bu yönteme başvurduklarını bilmemekle birlikte bu yöntemin faşizme karşı mücadelede ezilenlerin cephesine kazanç sağlamayacağını belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.
09 Eylül 2019
Burkina Faso'da 3 ayrı saldırı: 29 ölü
Afrika ülkesi ülkesi Burkina Faso'nun merkez bölgesinde 3 ayrı saldırı düzenlendi. Teröristler tarafından yapılan saldırılar sonucu 29 kişi ölürken, 10 kişi ise yaralandı.