İETT bugün ücretsiz mi? 9 Eylül toplu taşıma bedava mı? Okulun ik günü otobüsler saat kaça kadar ücretsiz?

9 Eylül yani bugün İETT ücretsiz mi olacak? Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrenci ve velileri tarafından toplu taşımanın bugün ücretsiz olup olmayacağı merak edilmeye başlandı. Konu ile ilgili resmi açıklama geldi. Peki, İETT bugün ücretsiz mi? 9 Eylül toplu taşıma bedava mı? Okulun ik günü otobüsler saat kaça kadar ücretsiz?

Giriş Tarihi 09 Eylül 2019, 07:13 Güncelleme 09 Eylül 2019, 07:13
İETT bugün ücretsiz mi? 9 Eylül toplu taşıma bedava mı? Okulun ik günü otobüsler saat kaça kadar ücretsiz?

İÇİNDEKİLER

İETT bugün ücretsiz mi? 3 aylık yaz tatilinin ardından milyonlarca öğrenci bugün ders başı yapıyor. Okulların ilk günü toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı konusunda araştırmalar sürüyor. Yeni dönem için heyecan içinde olan öğrenciler internet üzerinden bu sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, İETT bugün ücretsiz mi? 9 Eylül toplu taşıma bedava mı? Okulun ik günü otobüsler saat kaça kadar ücretsiz? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

İETT BUGÜN ÜCRETSİZ Mİ?

9 Eylül Pazartesi günü İstanbul'da havalimanı araçları hariç saat 06.00-14.00 saatleri arasında ulaşım ücretsiz olacak.

MESLEK LİSELERİNDEN EKONOMİYE 8 AYDA 171 MİLYON LİRALIK KATKI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde bu yılın ilk 8 ayında yapılan üretimden 171 milyon lira gelir elde edildi.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, en büyük çok gelir sağlayan iller sırasıyla Ankara, Antalya ve Hatay oldu.

Ankara'da ilk 8 ayda Ankara'da 14, Antalya'da 11 ve Hatay'da 9 milyon liralık üretim gerçekleştirildi.

En fazla geliri Mersin Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağladı. 5 milyon liralık üretim yapan Mersin Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni 3,8 milyon liralık üretimle Hatay Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 3,6 milyon liralık üretimle Çanakkale Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi izledi.

Bu yılın ilk 8 ayında en fazla gelir konaklama ve seyahat hizmetleri alanında sağlandı. 59 milyon liralık üretim yapılan konaklama ve seyahat hizmetleri alanını 32 milyon liralık üretimle mobilya ve iç mekan tasarımı alanı ve 28 milyon liralık üretimle yiyecek içecek hizmetleri alanı takip etti.

2018'in ilk 8 ayı ile karşılaştırıldığında 2019'un aynı döneminde gelirde yüzde 38'lik artış yaşandı.

HAZİNE KESİNTİSİ YÜZDE 1'E DÜŞTÜ

Bakanlık, uygulamalı eğitim imkanı veren ve öğrencilere sektörün istediği becerilerin kazandırılması ve kalıcı kılınmasında büyük fırsat sunan işletmelerdeki üretimi artırmaya çalışıyor. Böylece mezunlar, mezuniyet alanlarında istihdam imkanlarını da artırmış olacak.

Döner sermaye gelirlerinden hazine kesintisinin 2018 yılı sonunda yüzde 15'den yüzde 1'e düşürülmesinin üretim artışını sağladığına işaret ediliyor.

ÖĞRENCİ SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

Samsun'da öğrenci servis şoför ve hosteslerine eğitim verildi.
Uğur Okulları konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde servis şoförleri ve hosteslerine yönelik Samsun Uğur Okulları Genel Koordinatörü Davut Numanoğlu ve Samsun Uğur Okulları Kurumsal İletişim ve Rehberlik Koordinatörü Alican Usta tarafından sunumlar eşliğinde eğitim verildi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN ULAŞILABİLİRLİĞİ BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Seminer hakkında açıklamalarda bulunan Numanoğlu, öğrencilerin okula ulaşması noktasında okul servis şoförlerin ve hosteslerin eğitimine yönelik Samsun Uğur Okulları olarak tüm servis şoförlerini 1 günlük eğitim programına aldıklarını belirterek, "Servis taşımacılığı öğrencilerimizin can güvenliği ve okula sağlıklı, huzurlu ulaşımı noktasında ne yapılabileceği ile ilgili gerek Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı çerçevesinde gerekse rehberlik, psikolojik, danışmanlık çerçevesinde iletişim konularında servis şoförlerimizin eğitime ihtiyacı olduğunu düşündük. Öğrencilerimizin ulaşılabilirliği bizim olmazsa olmazımız. Bu noktada öğrencilerimizin evlerinden çıktığı andan itibaren okula ulaşması ve okuldan çıkışı sonrası evine ulaşımı noktasında da güvenli ulaşım sunabilmek adına servis şoförlerimizi rehberlik ve psikolojik danışman koordinatörümüz Alican Usta nezaretinde bir eğitim programına tabi tuttuk. Servis şoförlerimizin kendilerine dair problemlerini dinledik. Bizim ve velilerimizin beklentilerini paylaştık. Araçlarımızın standardı, araçtaki görevlilerin kılık kıyafet, araçların donanımı, araç şoförlerimizin iletişimine kadar her noktasını değerlendirdiğimiz verimli bir seminer çalışması oldu" dedi.

ÇOCUKLARA ÖZEL 'ENGELSİZ' SİNEMA ŞENLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde İstanbul Ayazağa'daki Turkcell Platinum Park'ta organize edilen Engelsiz Sinema Şenliği'ne katılan çocuklar, doğanın içinde kendileri için özel hazırlanan çeşitli aktivitelere katılıp oyunlar oynadıktan sonra, "Sevimli Ejderha Kokonat: Ormanda Şenlik""çizgi filmini izledi. İşitme engelli çocuklar filmi İşaret Dili çevirisi ve ayrıntılı alt yazı seçenekleriyle izlerken, görme engelli çocuklar da Hayal Ortağım uygulaması Sesli Betimleme teknolojisi ile çizgi filmin tadını çıkardı.

Şenliğe katılan ve çocukların heyecanına ortak olan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, hem etkinlikler hem de film boyunca çocuklara eşlik etti.

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, "Turkcell olarak Türkiye için teknoloji geliştirirken diğer yandan bu gücümüzü insanlığın, özellikle dezavantajlı kitlelerin faydasına sunmak bize ayrı bir gurur veriyor. Engelli bireylerin sosyal hayata tam ve bağımsız katılımını hedef alan ve fırsat eşitliği sunan teknolojilerimizle en küçük gülümsemeye vesile olmak bizi ayrıca mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili de Turkcell'in hem engelliler hem de özel yetenekli çocuklar için yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini belirterek, "Bakanlık olarak Turkcell ile çok önemli projelere imza atıyor, çocukların eğitimi yanında bu tip organizasyonlarla sosyal hayata daha fazla dahil olmalarını sağlıyoruz. Turkcell, Türkiye'ye sadece teknoloji değil aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal değer de katıyor." değerlendirmesinde bulundu.