TIMELINE

29 Eylül 2019
ODTÜ'den İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklama
Merkez üssü İstanbul Silivri olan 5,8 şiddetindeki depremin ardından deprem uzmanları son dakika açıklamaları yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sonra bir açıklama da ODTÜ'den geldi. İşte İstanbul depremi ile ilgili korkutan açıklama...
29 Eylül 2019
Yeni sistemin bir yıllık karnesi çıkarıldı
Bir yılı geride bırakan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin aksayan yönleri belirlendi. Eksiklikler ve atılması gereken adımlar 36 konu, 8 ana başlık altında raporlandı. Sistemin henüz çok yeni olmasına rağmen büyük bir başarıya ulaştı.
29 Eylül 2019
İzmir'de feci kaza! 1'i ağır 5 yaralı
İzmir'de gece saatlerinde yaşanan kazada iki otomobilin arasından geçmeye çalışan bir araç sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje daha sonra da yolun sağ tarafında bulunan demir bariyerlere çarptı. Kaza sonrası araçta bulunan 5 kişi yaralanırken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
29 Eylül 2019
Uğur Pektaş'ın son hali görenleri şaşkına çevirdi
Ekranların uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar'da 'Komiser Murat Ateş' karakterini canlandıran ekranların sevilen ismi Uğur Pektaş'ın son hali görenleri şaşırttı. Uzun süredir ekranlarda bir projede yer almayan Uğur Pektaş, sosyal medya paylaşımıyla olay oldu. Uğur Pektaş'ın son halini gören hayranları, fotoğrafa sayısız yorum yaptı. İşte Arka Sokaklar dizisinde 'Komiser Murat Ateş' karakterine hayat veren Uğur Pektaş'ın herkesi şaşırtan son hali...
29 Eylül 2019
Karı kocayı buluşma anında ölüm ayırdı
Erzincan'da otobüsten inerek yolun karşısında bekleyen eşinin yanına gitmek isteyen kadın kamyonetin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayı gören ve eşinin yardımına koşan koca ise bir başka aracın çarpması sonucu ağır yaralandı.
29 Eylül 2019
Trump yönetimine bir engel daha
ABD'de federal mahkeme, Donald Trump yönetiminin yasa dışı göçmenlerin göçmen mahkemelerinde dinlenmeden sınır dışı edilmesi planının uygulanamayacağına hükmetti. Mahkeme kararında, temmuz ayında açıklanan düzenlemeyle Trump yönetiminin büyük federal kural değişiklikleri için gerekli resmi bildirimde bulunmayarak ''doğru karar alma prosedürlerini takip etmediği'' ve ''federal yasayı ihlal ettiği'' belirtildi.
29 Eylül 2019
Siirt'te 2 terörist etkisiz hale getirildi
Siirt'in Baykan kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı JÖH timlerince gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 2 terörist silahları ile etkisiz hale getirildi.
29 Eylül 2019
Ölüm saçmaya devam ediyor! 2 bini geçti
Geçen yıl temmuz sonunda başlayan salgında yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bini geçti. Ebola virüsü, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017 yıllarında görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaşmış ve hastaların 11 binden fazlası ölmüştü.
29 Eylül 2019
Frank Hoogerbeets’den bir Türkçe tweet daha!
İstanbul'da meydana gelen depremler herkesi korkuttu! İstanbul'da bugün 5.8'lik deprem meydana geldi. Ardından dünyaca ünlü deprem kahini Frank Hoogerbeets olası büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kendini yeni nesil deprem kahini olarak Frank Hoogerbeets, resmi Twitter hesabından İstanbul ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
28 Eylül 2019
Mehmetçik PYD’yi Tel Rıfat’ta bombardımana tuttu!
A Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak, Terör örgütü PKK\PYD’nin elinde bulunan Tel Rıfat bölgesinin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yoğun bombardıman altına alındığını belirtti. Suriye sınırında PYD’ye ait silahlı ‘drone’un vurulduğunu aktaran Kerim Ulak, bölgede çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini, son 28 günde yurt içinde ve yurt dışında yapılan operasyonlarda toplam 158 teröristin öldürüldüğünü belirtti.