TIMELINE

04 Ağustos 2019
Tarihin en gizemli mumyasıydı! Uyuyan Güzel'in sırrı çözüldü
1920'de ölen ardından cam tabuta konulan "Uyuyan Güzel" olarak da bilinen Rosalia Lombardo'nun mumyası ile ilgili gizem çözüldü. İtalya'da 1920 yılında 2 yaşında ölen Rosalia Lombardo'nun mumyasının hiç bozulmaması, cesedinin bulunduğu cam tabut içinde bir asırdır göz kapaklarını açıp kapatması mumyayı gizemli kılmıştı.
04 Ağustos 2019
Salda Gölü'ne koruma kalkanı
Burdur Valiliğince "2018 yılında gölün kıyısına kadar ilerleyerek doğal zemine zarar veren ve görüntü kirliliği oluşturan araç girişlerini önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan sağlanan ödenekle ahşap bariyer sistemi kuruldu." denildi.
04 Ağustos 2019
Türkiye'den 61 milyarlık dev proje! Başkan Erdoğan açacak
İstanbul - İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate indiren otoyol, bugün Başkan Erdoğan tarafından açılacak. Toplam bedeli 61 milyarı bulan ve planlanandan 7 ay önce tamamlanan 426 kilometrelik otoyol; zaman ve akaryakıttan sağlayacağı tasarrufla ekonomiye yılda 3,4 milyar liralık katlı sağlayacak.
04 Ağustos 2019
Genç kıza taciz iddiası mahalleyi karıştırdı
Isparta'da genç bir kıza cinsel saldırıda bulunup, bir çocuğu da darp etmek istedikleri öne sürülen 2 kişi mahalleli tarafından dövüldü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıslar ‘cinsel saldırı’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
04 Ağustos 2019
İzmir'de seyir halindeki otobüste yangın çıktı
Balıkesir'de yaşanan 5 kişinin hayatını kaybettiği otobüs faciasının ardından bir otobüs yangını haberi daha geldi. İzmir Çeşme Otobanı'nda seyir halindeki otobüsün motor bölümü henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Ekipler yangına kısa sürede müdahale ederken, olayda yaralanan olmadı.
04 Ağustos 2019
İsrail'den kendi büyükelçisine ırk ayrımcılığı
İsrail'in Panama Büyükelçisi Rıza Mansur'a, başkent Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'nda ırk ayrımcılığı yapıldı. Büyükelçi Mansur, güvenlik görevlilerinin, kendisinin Panama Büyükelçisi olduğunu öğrenmelerinin ardından havalimanına girişlerine izin verdiğini ifade etti.
03 Ağustos 2019
Aleksandar Kolarov Fenerbahçe'de
Aleksandar Kolarov Fenerbahçe'de... Sarı lacivertliler Sırp futbolcunun Aleksandar Kolarov transferini bitirdi. A Spor Muhabiri Göktuğhan Argın, canlı yayına bağlanarak transfere dair detay ve gelişmeleri aktardı. Argın, "Fenerbahçe, Kolarov'u 3 milyon Euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattı. Yıllık 2.5 milyon Euro maaş ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Kolarov’un yarın İstanbul’a gelmesini bekliyoruz. Yöneticiler özel bir uçakla Roma’ya gidecek ve Kolarov’u getirecek. Heyecanla beklenen Kolarov transferi gerçekleşti. Tüm Fenerbahçe taraftarına ve camiasına hayırlı olsun diyelim." ifadelerini kullandı.
03 Ağustos 2019
"Örneğiniz Türkiye olsun, Türkiye'ye gidin Türkçe öğrenin"
Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Malay gençlere Türkiye’ye gidip kendilerini geliştirmeleri, daha sonra ise yurda donanımlı bir şekilde dönmeleri için tavsiyelerde bulundu. Mahathir, “Türkler kadar bilgiye susuz olun. Genç Malezyalılar Türkiye'ye gitmeli. Türk dilini öğrenmeli. 10 yıl orada çalışmalı. Döndüklerinde Türkiye’den getirecekleri ile Malezya'da değişiklikler olacağını düşünüyorum” dedi.
03 Ağustos 2019
Yusuf Yazıcı kararını verdi!
Son dakika transfer haberine göre Fransız kulübü Lille, milli futbolcu Yusuf Yazıcı'yı kadrosuna kattığı iddia edildi. Lille'in Yusuf Yazıcı'yı 19 milyon Euro karşılığında transfer ettiği öne sürüldü. Öte yandan Yusuf Yazıcı yaptığı resmi açıklamayla Trabzonspor'dan ayrılma kararı aldığını duyurdu.
03 Ağustos 2019
Başkan Erdoğan Kısıklı'da
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 6 saat Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kaldıktan sonra Kısıklı'da bulunan konutuna gitti. Yaklaşık 6 saat Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Erdoğan saat 22.00'da ofisten ayrılarak Kısıklı'da bulunan konutuna gitti.