Fener farklı Aslan yaralı

Beko Basketbol Ligi'ndeki dev randevuda baştan sona üstün oynayan Fenerbahçe Ülker, McCalebb, Zoric, Preldzic ve Oğuz ile Cimbom'u finalde yıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2014 Güncelleme 04 Haziran 2014, 01:05
Fener farklı Aslan yaralı

İÇİNDEKİLER

BEKO Basketbol Ligi final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker ezeli rakibi Galatasaray Liv Hospital'i farklı yendi: 89-70. Derbiye etkili başlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. 7-0'lık seriyle skoru lehine çeviren Sarı-Lacivertliler, farkı çift hanelere taşısa da rakibinin dış şutlarına engel olamayınca ilk çeyrek 26-15 sonuçlandı. İkinci çeyrekte Bjelica'nın basketiyle farkı bir kez daha çift hanelere taşıyan Fener, periyodun sonundaki 7-0'lık seriyle soyunma odasına 52-35 önde gitti. İlk iki çeyreğin son saniyesinde uzaklardan 3'lük bulan Preldzic alkışlandı.

G.SARAY 3. ÇEYREĞE HIZLI BAŞLAYAN TARAFTI

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Galatasaray Liv Hospital, Furkan Aldemir ve Sinan Güler'in basketleriyle farkı eritse de McCalebb, Emir Preldzic ve Bjelica ile farkı 16'ya sayıya çıkartan Sarı-Lacivertliler, periyodu 66-51 önde tamamladı. Son çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker, sahadan 89-70 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçerek şampiyonluk yolunda avantajı eline geçirdi.

FENERBAHÇE'DE SKOR ÇOK DENGELİ DAĞILDI

Fenerbahçe'de 4 oyuncu çift haneli sayılar üretti. Bo McCalebb 15 sayı, Luka Zoric 14, Emir Preldzic 12 ve Oğuz Savaş ise 10 sayıyla maçı tamamladı. Engin Atsür'ün 11 sayısı ise galibiyete yetmedi.