TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama – SSK hizmet sorgulama

SGK hizmet dökümü sorgulama hizmetini kullanarak, tüm sigorta kollarından hizmet dökümü detaylarınıza ulaşabilirsiniz. TC ile SGK hizmet dökümü alınabilir mi? E-Devlet sisteminde güvenle SGK hizmet dökümü sorgulama ve yasal geçerliliği olan çıktısını nasıl alabileceğinize dair detaylara yazımızda ulaşabilirsiniz.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2019, 11:22 Güncelleme 17 Eylül 2019, 11:22
TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama – SSK hizmet sorgulama

İÇİNDEKİLER

Emeklilik hesaplamalarından, kariyer planlamalarına ve hatta bankacılık işlemlerine kadar hayatın pek çok noktasında sıkça ihtiyaç duyulan SGK hizmet dökümü artık internetten alınabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) internet uygulamaları aracılığıyla, çok sayıdaki SGK sorgulamasını yapabildiğiniz gibi SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini de internetten güvenle yapabilirsiniz. SGK' nın hizmet dökümü belgesini online ortamdan almayı sağlayan uygulamasını kullanabileceğiniz platform ise e-Devlet Kapısı portalıdır. Türkiye' deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının internet hizmetlerini tek bir portalda bir araya getiren e-Devlet Kapısı'ndaki SGK e-hizmetleri arasında bulunan "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" uygulamasından, SGK hizmet dökümünü tüm sigorta kolları için kolayca alabilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR? TIKLA ÖĞREN!

TC ile SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sadece T.C. kimlik numarası ile SGK hizmet dökümünü detaylı olarak almak istiyorsanız e-Devlet Kapısı portalını kullanabilirsiniz. İnternetteki sadece birkaç tıkla yapabileceğiniz SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile 7/24 kesintisiz olarak, ihtiyaç duyduğunuz her an e-Devlet Kapısı portalından alabilirsiniz. E-Devlet sisteminden TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama yapmak için;

  • E-Devlet Kapısı portalı "turkiye.gov.tr" adresini ziyaret edin.
  • Tarayıcınızda açtığınız e-Devlet Kapısı portalındaki sağ üst köşede bulunan "Giriş Yap" seçeneğine tıklayın.
  • Ulaştığınız e-Devlet giriş ekranında "Kimlik Doğrulaması" yapın. SGK hizmet dökümü almak için e-Devlet kimlik doğrulama işlemini "e-Devlet şifresi", "mobil imza", "e-imza", "internet bankacılığı" ve "T.C. kimlik kartı" giriş seçeneklerinden herhangi birisiyle yapabilirsiniz.
  • E-Devlet portalına giriş yaptıktan sonra açılan ana sayfanın tam ortasında bulunan "Merhaba, size nasıl yardım edebilirim" yazısının bulunduğu beyaz kutucuğa "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak, kutucuğun sonundaki "arama simgesin" tıklayın.
  • Sonuçlarda ilk sırada çıkan SGK Tescil ve Hizmet Dökümü seçeneğinin üstüne tıklayarak, uygulamaya ulaşın.
  • SGK Tescil ve Hizmet Dökümü uygulamasında ekstra bir bilgi girmenize gerek olmadan "kimlik bilgileri" ve tüm sigorta kollarına ilişkin "hizmet dökümü" ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

E-Devlet portalındaki "Tescil Kaydı ve Hizmet Dökümü" uygulamasında hangi sigorta kolunun tescil bilgilerine ve hizmet dökümü detaylarına ulaşmak istiyorsanız alt kısmında yer alan;

  • 4A Tescil Bilgileri,
  • 4B Tescil Bilgileri,
  • 4C Tescil Bilgileri,
  • Banka Sandığı Tescil Bilgileri,

Seçeneklerinin üzerine gelerek, tıklayın. Bu şekilde ilgili sigorta kolundaki tescil bilgilerinizi ve hizmet dökümü detaylarınızı görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç duyma sebebinize ve görmek istediğiniz hizmet dökümü ayrıntılarına göre "Hizmet Dökümü Türü" seçeneğinde bulunan;

  • Tüm SGK Uzun Vade Hizmet Dökümü,
  • Tüm SGK Hizmet Dökümü,
  • Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi,

Seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

E-Devlet SGK Hizmet Dökümü Belgesi Alma

E-Devlet portalında yapacağınız tüm işlemler yasal geçerliliği olan işlemler haline getirildi. Dolayısı ile artık pek çok yasal evrakı da e-Devlet portalı üzerinden kolayca alabilirsiniz. Zaman tasarrufu sağlayan ve işinizden geri kalmamanızı sağlayan e-Devlet portalındaki bu hizmet çerçevesinde resmi işlemlerde kullanmak üzere SGK hizmet dökümü sorgulama ve evrak çıktısı alma imkanınız bulunuyor. E-Devlet portalı üzerinde "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" uygulaması ekranından kolayca yasal geçerliliği olan SGK hizmet dökümü belgesini alabilirsiniz. Bu ekranda belgeyi almak için;

  • Uygulama ekranının sol üst kısmında bulunan "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfa içerisinde oluşturulan SGK hizmet dökümü belgesini öncelikle sağ üst kısımdaki "Dosyayı İndir" seçeneğine tıklayarak, bilgisayarınıza indirin(belgeyi bilgisayara indirmeden çıktısını alamazsınız).
  • Belgeyi bilgisayarınıza indirdikten sonra, herhangi bir yazıcı bağlantısı ile fiziki olarak belgeyi elinize alabilirsiniz.
  • Dilerseniz barkodlu belge oluşturduktan sonra dosyayı indirmek yerine yan kısmında bulunan "E-posta gönder" seçeneği ile nerede ve hangi işlemde kullanacaksanız, ilgili kişi ya da kurum e-posta adresine de doğrudan gönderimini gerçekleştirebilirsiniz.