Nişantaşı'ndaki kafelerin masaları kaldırıldı, esnaf şoka uğradı! "Bizden yüksek kiralar aldılar, sonra gelip yıktılar"

Zabıta, Nişantaşı’ndaki sosyetik kafelerin kaldırıma koyduğu masaları kepçeyle kaldırdı. Esnaf şoka uğradı: Bizden yüksek kiralar aldılar, sonra da gelip yıktılar.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2020 Güncelleme 18 Ocak 2020, 08:00
Nişantaşı’ndaki kafelerin masaları kaldırıldı, esnaf şoka uğradı! Bizden yüksek kiralar aldılar, sonra gelip yıktılar

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un sosyetik mekanı Nişantaşı'nda kaldırım yıkımı yaşandı. Şişli Belediyesi'ne bağlı zabıtalar önceki gün kepçeleri aldı. Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki restoran ve kafelerin kapısına dayandı. Mekanların önündeki oturma alanlarını yıktı. Patronlar ve işletmeciler şoka uğradı. Nişantaşı esnafı, isyan bayrağı açtı: "Sözde yeniden yapılanma olacakmış. Bütün kaldırım taşları sökülüp yerine tek şeritli yol yapılacakmış. Araç trafiğine kapatılacakmış. Buraya gelenler, daha rahat yürümek ve gezmek istiyormuş..." İşletmeci Uğur Karabayır ise şu ifadeleri kullandı: "Nişantaşı Beymen Cafe, Şişli Belediyesi tarafından yıkılıyor. Olacak iş değil. Restoranları yasaklayın herkes kurtulsun. Verilen bunca vergi, yatırım ve emek var. İşletmelerden bu alanlar için her ay ciddi kiralar aldılar. Sonra da gelip yıktılar."



Zabıta ekipleri, Beymen Brasserie'nin önündeki oturma alanını kepçeyle yıktı. Nişantaşı esnafı "Mağduruz" açıklamasını yaptı...



Kaldırım yıkımına tepki gösteren işletmeciler, belediyeye her ay para ödediklerini belirtti.

DOĞAN SAVAŞ