Yurdun doğu kesimlerinde yaşayan vatandaşlar, yoğun kar yağışının ardından yapılacak açıklamalara odaklandı. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde ulaşımda aksamalar ve buzlanma riskinin artması nedeniyle olası tatil kararları gündemdeki yerini koruyor.
29 Aralık Pazartesi Okullar Tatil Edildi mi?
Zonguldak'ta eğitime 1 gün ara verildi.
Valilik tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;
"İlimiz Genelinde Eğitim Öğretime 1 Gün Süreyle Ara Verildi
28.12.2025
İlimiz genelinde etkili olan ve yarın sabah saatlerinde etkisini artıracak olan fırtına, yağmur ve kar yağışı nedeniyle, meteorolojik tahminler doğrultusunda vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güvenliği için bazı tedbirler alınmıştır.
Bu kapsamda; 29 Aralık 2025 Pazartesi günü ilimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri; İl düzeyinde planlamış her türlü hizmet içi eğitim ve e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan tüm e-sınav faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Ayrıca; kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirilecektir), malûl, engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Kar Yağışı Hangi İllerde Etkili Olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son tahminlere göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.
Orta Karadeniz kıyıları, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul, Manisa ve Giresun çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı olacak.