İŞKUR TYP 2020 yılı personel alımları iş ilanları yayınlandı!

İŞKUR TYP 2020 yılı işçi alımları ne zaman başlayacak ? TYP işçi kadro dağılımı ve başvuru koşulları neler olacak? TYP kapsamında istihdam edilen adaylar farklı alanlarda istihdam edilmekte olup bu alanlara yönelik açılacak olan yeni ilanlar İŞKUR tarafından belirlenmektedir.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2019, 09:30 Güncelleme 06 Ocak 2020, 14:49
İŞKUR TYP 2020 yılı personel alımları iş ilanları yayınlandı!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP üzerinden personel alımlarına devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) personel alım başvuruları iş arayışı bulunan vatandaşlar tarafından merakla bekleniyordu. İŞKUR'un resmi sitesinde yer alan Toplum Yararına Programlar alanında işçi alımı ilanları yayımlanmaya başladı. Detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

2020 YILI TYP İLANLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

TYP kapsamında istihdam edilen adaylar farklı alanlarda istihdam edilmekte olup bu alanlara yönelik açılacak olan yeni ilanlar İŞKUR tarafından belirlenmektedir. 2019'un da sonuna geldiğimiz günlerde yeni ilanların 2020 yılı başında yayınlanmasına muhtemel olarak bakılıyor.

TYP PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) personel alım başvuruları iş arayışı bulunan vatandaşlar tarafından merakla bekleniyordu. İŞKUR'un resmi sitesinde yer alan Toplum Yararına Programlar alanında işçi alımı ilanları yayımlanmaya başladı. Kurum aracılığıyla yayımlanan ilanlarla bakım-onarım ve çevre temizliği alanlarında istihdamı sağlanacak.

İŞTE İŞKUR TYP BAŞVURU LİNKİ

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

TYP'YE NASIL BAŞVURULUR?

Adayların ilanlar sona ermeden başvuru yapmaları gerekmekte olup işe başlama tarihi 6Eylül 2019 olarak belirtilmiştir. Çevre temizliği görevinde istihdam edilecek olan adayların ilgili ilana başvurmak için İŞKUR üzerinden kaydolarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Herhangi bir eğitim, deneyim ya da diğer özel şartların aranmadığı ilanlara temel şartları sağlayan herkes başvurabilmektedir. İlgili ilanlara erişmek, başvuru yapmak ve diğer TYP kadro ilanlarını görmek için aşağıda yer alan linki kullanabilirsiniz.

İŞKUR TYP BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR TYP İLANLARI NELERDİR?

İŞKUR TYP yeni personel alımı ilanları yayımlandı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, TYP ekranında yere alan uygulama alanından yani aşağıdaki linke tıklayarak "Uygulama alanı" kısmından alım yapılacak alanı yazıp işaretleyerek ilanları görebilir.

Tokat Merkez - MEB bakım onarım ve temizlik

Hakkari Merkez - Çevre temizliği

Hakkari Yüksekova - Çevre temizliği