İŞKUR’dan işsiz gençlere maaş imkanı! Nasıl başvuru yapılır?

İŞKUR İşsiz gençlere maaş imkanı sunmaya başladı! Gençlerin iş bulma sürecinde destek olma amacı ile gerekli şartları yerine getirenlere maaş vermektedir.Detaylar haberdedir. Mezun olan ve iş arayanların aynı zamanda işsizlik maaşında yararlanabilmeleri için Türk vatandaşı olmak gerekmektedir.

Giriş Tarihi 23 Aralık 2019, 09:51 Güncelleme 01 Ocak 2020, 13:39
İŞKUR’dan işsiz gençlere maaş imkanı! Nasıl başvuru yapılır?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranına göre işsizliğin görüldüğü kesimden biri de genç işsizlerdir.
Bu kapsamda İŞKUR tarafından genç işsizlere maaş ödenmektedir. Bu maaş olanağından yararlanmak isteyenlerin ise sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakta olup ilgili habere ilişkin detaylar ise şu şekildedir. İŞKUR ile işsiz gençlere maaş nasıl alınır? İşte başvuru şartları takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Kimler Yararlanabilir? Başvuru Şartları Neler?

Mezun olan ve iş arama sürecinde olan gençlere İŞKUR aracılığı ile destek sağlanmakta olup bu doğrultuda adayların sağlaması gereken şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı yer almaktadır. Aynı zamanda İŞKUR ve KOSGEB ortaklığı ile üniversite mezunlarına işsizlik maaşı sağlamakta ve genç girişimcilere de kendi işlerini kurmak amacı ile hibe ve destek sağlamaktadır. İşsizlik maaşı için aynı zamanda gençlerin İŞKUR tarafından verilmekte olan eğitimlere katılma zorunluluğu bulunmaktadır.

Ne Kadar Ödeme Yapılıyor?

Mezun olan ve iş arayanların aynı zamanda işsizlik maaşında yararlanabilmeleri için Türk vatandaşı olma, İŞKUR'a kayıtlı olma ve üniversite diplomasının alınması gibi şartlar bulunmakta olup bu şartları yerine getirmeleri durumunda İŞKUR'a gidip kayıt yaptırılmalıdır. Bireysel olarak başvuru yapacak olan adayların başvurularının kabul edilmesi durumunda genç işsizlere 50 TL üst limiti ile günlük maaş ödenmekte olup adaylar istedikleri şekilde günlük ya da aylık olarak bu maaşı alabilmekledir.

İŞKUR İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI

İŞKUR, işsizleri iş sahibi yapmak için pek çok eğitim düzenliyor. Bu eğitimlerden biri de "İş başı eğitim programı". Bu programa katılabilmek için İŞKUR'un bazı şartları oluyor. İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR'A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor. Programa katılmak isteyen vatandaşların emekli de olmaması gerekiyor. Bunun yanında programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gibi şartlar aranıyor.

İşbaşı Eğitim Programı Gerekli Evrak Listesi

İşsizlerin mesleki deneyimi arttırmak ve teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yönelik uygulanan İşbaşı Eğitim Programından(İEP) yüksek öğretim öğrencilerinin de staj kapsamında yararlanmaları amaçlanmıştır.

İşbaşı Eğitim Programı(İEP) 4857 sayılı Kanun'a ve 5510 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olarak en az iki çalışanı bulunan, İŞKUR'a kayıtlı işyerleri, kamu kurum ve kuruluşlarının payı olan iktisadi teşekküllerde uygulanabilir.

İşbaşı Eğitim Programından Kimler Yararlanabilir?

Genel olarak 17 ile 70 yaşları arasında son 1 ay 6 ay dır işsiz olan herkes İEP ten faydalanabilir fakat bunun bazı istisnai durumları da bulunmaktadır.