2020 YKS -TYT - AYT ve YDT soru cevap kitapçıkları yayımlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı. YKS'nin birinci oturumu TYT, 81 il ile KKTC Lefkoşa Sınav Merkezi dahil 8 bin 35 binada, 137 bin 803 salonda uygulanacak. TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi. YKS'nin tamamlanmasının ardından soru ve cevaplar ÖSYM Başkanlığı tarafından erişime açılacak.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2020, 14:08 Güncelleme 28 Haziran 2020, 12:54
2020 YKS -TYT - AYT ve YDT soru cevap kitapçıkları yayımlandı mı?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca öğrencinin girdiği üniversite sınavının ilk aşaması olan YKS TYT sınavı yapıldı. ÖSYM tarafından YKS -TYT soru cevap kitapçıklarının açıklanması öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM'nin YKS TYT soruları cevapları açıklanma tarihi ile ilgili bir duyuru yapması bekleniyor. Geçtiğimiz sene ÖSYM tüm sınavlar bittikten sonra TYT - AYT ve YDT soru cevap kitapçıklarını açıklamıştı.

TEMEL SORU VE CEVAP KİTAPÇIKLARI ÖSYM TARAFINDAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2020 Yükseköğreitm Kurumları Sınavı bu yıl da 3 oturum şeklinde yapılacak. 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10,15 'te yapılacak TYT, 28 Haziran günü yapılacak AYT ve YDT sonrası YKS tamamlanacak.

YKS'nin tamamlanmasının ardından soru ve cevaplar ÖSYM Başkanlığı tarafından erişime açılacak.

YKS ÜNİVERSİTE SINAVI NET HESAPLAMA PUAN HESAPLAMA! YKS SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

2019 yılında 30 Haziran ve 1 Temmuz günlerinde YKS yapılmıştı. Sınavların yapılmasının ardından 1 Temmuz günü YDT oturumu tamamlanınca akşama doğru sınav soru ve cevapları erişime açıldı.

Yine bu yıl da YDT 'nin sona ermesinin ardından 28 Haziran 2020 Pazar günü saatler 18,00 veya sonrasını gösterdiğinde ÖSYM'nin YKS sınav soru ve cevaplarını yayımlaması bekleniyor

TYT Türkçe soru ve cevapları için TIKLAYIN

TYT Matematik soru ve cevapları için TIKLAYIN

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 28 Temmuz 2020'de açıklanacak.

ÜNİVERSİTE SINAVI SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları

Ortaöğtetim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılacak

TYT PUAN HESAPLAMA:

Türkçe= 3,3 Matematik= 3,3 Sosyal= 3,4 Fen= 3,4 ile çarpıp çıkan sonuca ÖSYM'nin her adaya verdiği 100 taban puan ve OBP'yi ekleyerek (OBP hesabı için diploma notunu 0,6 ile çarpmak yeterli. Örn: 80×0,6=48) TYT yerleştirme puanı hesaplanabilir. 150 barajı için hesap yapılıyorsa, OBP eklenmeden hesap yapılmalıdır.